Klaus Iohannis anunta ca alegerile ar putea fi amanate pentru 2021: ‘Nu voi tolera sa avem alegeri sub semnul epidemiei’

0
42

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că şi-ar dori să se organizeze alegeri locale şi parlamentare în toamna acestui an, însă acest lucru va fi posibil doar dacă scăpăm de epidemia de coronavirus.

"Experții ne spun că nu vom scăpa de virus, că va trebui să ne obișnuim să conviețuim cu virusul. Asta sper să însemne că viața va continua, că vom avea câțiva bolnavi și restul societății să își vadă de treabă, dar nu ştim dacă în acest an ajungem acolo. Este prematur să spunem că vom avea alegeri în septembrie sau octombrie, depinde de cum gestionăm epidemia și cum reacționează populaţia.

Important e să facem alegerile când nu reprezintă un pericol pentru populație. Nu o să fiu de acord să facem alegeri când epidemia există și e un număr semnificativ de bolnavi. Eu îmi doresc în această toamnă să avem alegeri locale și la termen alegeri parlamentare, dar dacă nu se pot ține în siguranță, trebuie amânate. Nu voi tolera să avem alegeri sub semnul epidemiei", a declarat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.