duminică, 3 martie, 2024

Kuweitul va distribui 780 milioane de dolari pentru a-i sprijini pe cetatenii kuweitieni angajati in sectorul privat

Distribuie:

Publicat:

Kuweitul va distribui aproximativ 240,5 milioane de dinari (780 milioane de dolari) pentru a-i sprijini pe cetăţenii kuweitieni angajaţi în sectorul privat, în cadrul eforturilor destinate diminuării impactului pandemiei de coronavirus, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Autoritatea publică pentru ocuparea forţei de muncă va distribui aceste sume către proprietarii de afaceri kuweitieni şi angajaţii din sectorul privat pentru o perioadă de şase luni, începând de luna trecută.

Doar aproximativ 70.000 de cetăţeni kuweitieni lucrează în sectorul privat, unde marea majoritate a lucrătorilor sunt străini. În condiţiile în care companiile au concediat un mare număr de muncitori străini, guvernul a intervenit pentru a proteja locurile de muncă ale kuweitienilor.

Marea majoritate a cetăţenilor din Kuweit lucrează în sectorul de stat, care nu a înregistrat concedieri în masă în perioada crizei coronavirusului. La fel ca şi alte monarhii dependente de petrol din Golful Persic, Kuweitul încearcă de mult timp să îşi încurajeze cetăţenii să accepte locuri de muncă în sectorul privat, şi în acest sens acordă angajaţilor din privat stimulente guvernamentale suplimentare.

Finanţele Kuweitului au primit o dublă lovitură în urma pandemiei de coronavirus şi a scăderii preţului petrolului. În pofida avuţiei sale, Kuweitul ar putea înregistra în acest an un deficit bugetar de peste 11% din Produsul Intern Brut, după un surplus de 4,8% din PIB anul trecut, estimează Fondul Monetar Internaţional.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img