miercuri, 1 mai, 2024

La un pas de moarte, dupa un obicei pe care il au lunar aproape toate femeile

Distribuie:

Publicat:

Estelle, o tanara de 19 ani din Franta, a fost la un pas sa isi piarda viata dupa ce a vrut sa-si vopseasca parul cu un colorant comun, gasit peste tot la vanzare, scrie Le Parisien. Totul din cauza unei substante puternic alergice, care se afla in aproape toate produsele destinate colorarii parului. Tanara, care a suferit o reactie alergica severa, a dezvaluit ca a apelat la un brand cunoscut de vopsea de par, care se comercializeaza in toate supermarketurile.

„Nu mai puteam sa respir”, isi aminteste tanara, care a documentat reactia alergica prin poze pe care le-a postat pe Facebook, in dorinta de a atrage atentia asupra PPD, o substanta chimica folosita in aproximativ 90% dintre produsele de colorare a parului disponibile pe piata. Mama tinerei, Sygrid, a fost martora la toate aceste momente, noteaza digi24.ro.

Estelle, stia ca este alergica la colorantii chimici. Mai facuse o astfel de reactie, nu la fel de severa, insa. Tocmai de aceea a facut un test, pe o suprafata mica de piele: a lasat vopseaua sa actioneze timp de 30 de minute, apoi a asteptat 48 de ore pana a aplicat produsul pe tot parul. Atunci cand a facut-o insa, reactia a fost rapida si dramatica. S-a intamplat acum doua saptamani, intr-o vineri. La cateva ore dupa ce tanara si-a schimbat culoarea parului din blond in brunet, partea de sus a fetei a incepui sa i se umfle. (A.M.)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img