duminică, 19 mai, 2024

Laptele si legumele contin coenzima Q10. Ce este aceasta substanta si ce rol are ea in organism

Distribuie:

Publicat:

Facuta celebra mai ales de reclamele de la TV, coenzima Q10 este un factor nutritiv care se gaseste in toate celulele vii. Ea este esentiala pentru ca asigura energia necesara pentru realizarea eficienta a functiilor organismului. In lipsa coenzimei Q10, pur si simplu celulele noastre nu ar functiona, potrivit Noii biblii a vitaminelor, coordonata de farmacologul dr. Earl Mindell. Substanta care poate fi sintetizata in organism, dar poate fi obtinuta si din alimente, este necesara celulelor pentru respiratie. Pe masura ce inaintam in varsta, nivelul acestei coenzime scade, acest fapt putand fi asociat direct cu aparitia  a numeroase afectiuni, noteaza adevarul.ro.

Obiceiurile alimentare necorespunzatoare, stresul si infectiile pot de asemenea sa afecteze capacitatea organismului de a sintetiza coenzima Q10. Impartasind multe dintre proprietatile antioxidante ale vitaminei E s-a demonstrat ca aceasta substanta mareste energia, amelioreaza functionarea inimii, ajuta la vindecarea afectiunilor gingivale, si imbunatateste sistemul imunitar. Coenzima Q10 se gaseste in carne, cereale, legume, oua si produse lactate. Cantitatea in care apare in aceste produse alimentare se reduce semnificativ cu timpul de stocare, depinde de procesare si de metodele de preparare. Ca supliment, farmacologul recomanda o capsula de 30 de miligarme, de maximum trei ori pe zi. S.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img