duminică, 5 mai, 2024

Lege noua. Furnizorul de energie electrica va fi obligat sa faca asta lunar

Distribuie:

Publicat:

Furnizorul de energie electrica va fi obligat sa citeasca lunar contorul pentru clientii casnici, prevede o initiativa legislativadepusa la Parlament. 

Propunerea legislativa pentru modificarea art.57 alin.(2) din Legea energiei electrice si a gazelor naturale nr.123/2012 a fost initiata de Ica Florica Calota – deputat ALDE si Neculai Iftimie – deputat PSD.

"Furnizorul trebuie sa asigure citirea lunara a contorului pentru consumatorii casnici, sa puna la dispozitia acestora mai multe modalitati de plata a energiei furnizate si sa permita sa opteze pentru oricare dintre acestea", se precizeaza in proiect.

"Facturile de electricitate emise de furnizorii din domeniu pentru consumatorii casnici au inceput sa fie impovaratoare comparativ cu bugetul acestora. Prin emiterea unor facturi estimative de catre furnizori si prin obligativitatea platii acestora, foarte multi consumatori casnici, din care majoritatea pensionari, au devenit creditorii furnizorilor. Mai clar spus, in cazul emiterii facturii estimative, in care indexul evaluat este mai mic decat cel de pe contor, clientul casnic este obligat prin lege sa plateasca factura, altfel acestuia i se rezilieaza contractul si este debransat de la electricitate", sustin initiatorii in expunerea de motive a proiectului.

Proiectul va intra mai intai in dezbaterea Senatului, iar apoi in Camera Deputatilor, care este for decizional.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img