miercuri, 6 decembrie, 2023

Legea salarizarii: Vezi care va fi cel mai mic salariu din sectorul bugetar

Distribuie:

Publicat:

Proiectul Legii privind salarizarea personalului platit din fonduri publice propune 116 clase de salarizare, cel mai mic salariu in sectorul bugetar urmand sa fie de 1.625 de lei, iar cel mai mare de 22.000 de lei.

 Conform proiectului mentionat, distribuit miercuri de Federatiile sindicale, in sectorul bugetar, raportul intre cel mai mic salariu de baza si cel mai mare salariu de baza este de 1 la 13. Aplicarea legii ar putea incepe la 1 iulie 2017 si se va extinde pana in anul 2021, insa in proiect nu se precizeaza si procentul anual de crestere.

Proiectul mai prevede ca in situatia in care salariile de baza/soldele functiilor de baza/salariile functiilor de baza/indemnizatiile de incadrare, indemnizatiile lunare avute in luna iunie 2017 sunt mai mari decat cele prevazute in anexele la prezenta lege sa se pastreze cuantumurile avute in luna iunie 2017.

De asemenea, sporurile, majorarile, indemnizatiile, compensatiile, premiile si celelalte elemente ale sistemului de salarizare prevazute in anexele la lege se stabilesc astfel incat procentul de crestere a cuantumului total rezultat sa nu fie mai mare decat procentul de crestere a salariilor de baza, a soldei functiei de baza, a salariului functiei de baza, dupa caz, pe toata perioada de aplicare etapizata a legii.

Potrivit documentului, in termen de 60 de zile de la data publicarii legii in Monitorul Oficial, Ministerul Muncii impreuna cu Ministerul Finantelor Publice vor elabora Norme metodologice de aplicare a acesteia.

sursa:AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img