Leguma care reglează tensiunea arterială și întărește sistemul imunitar

0
57

Adesea, programul încărcat ne împiedică din a avea grijă de organismul nostru în mod corespunzător. Cu toate acestea, este indicat să urmezi un stil de viață cât mai sănătos.

Un stil de viață echilibrat scade riscul multor boli, în special cele cauzate de factori din exterior, care pot fi controlați.

Medicina alternativă a fost rădăcina omenirii pentru foarte mult timp. Chiar și astăzi, multe persoane preferă să se trateze cu ajutorul naturii, reducând cât mai mult consumul produselor farmaceutice.

Alimentele naturale, cât mai puțin procesate sunt comorile naturii. Fructele și legumele, în special, conțin o multitudine de vitamine, minerale și antioxidanți importanți pentru sănătatea noastră. Dintre acestea, există anumite super alimente care sunt mult mai bogate în nutrienți, spre deosebire de altele.

Țelina, o legumă cu proprietăți uimitoare

Țelina reglează tensiunea arterială, reducând nivelul hormonilor de stres din organism. Dacă este consumată constant, ţelina reduce inflamaţiile articulaţiilor şi durerile provocate de artrită datorită proprietăţilor antiinflamatoare.

De asemenea, acţionează ca un balsam la nivelul sistemului nervos, iar conţinutul de substanţe precum luteina, betacarotenul şi zeaxantina ajută în prevenirea bolilor oculare şi întăresc sistemul imunitar. Dacă întâmpinaţi probleme cu balonarea şi constipaţia, sucul de ţelină va poate fi de ajutor.

Țelina va regla cu succes tranzitul intestinal.

Mai mult, ţelina face parte din categoria alimentelor care îşi păstrează nivelul nutriţional chiar dacă este gătită la temperaturi ridicate. În plus, compuşii din rădăcina de ţelină neutralizează aciditatea şi rehidratează organismul cu minerale, mai ales dacă sucul este consumat după un efort prelungit.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.