sâmbătă, 11 mai, 2024

Leguma care te ajuta sa elimini apa si te protejeaza impotriva cancerului

Distribuie:

Publicat:

Sparanghelul poate intra la capitolul super alimente, datorită uimitoarelor sale beneficii pentru sănătate. Este o legumă verde, extrem de apreciată. Iată de ce este indicat să consumăm sparanghel.

Când vei afla câte beneficii are, o să începi să îi faci loc în alimentație. În sezonul cald, este ideal. Aceste bastonașe verzi incredibile abundă în elemente nutritive. Ca majoritatea legumelor verzi, este alegerea ideală când ții la siluetă. Este foarte sărac în calorii, o porție conține doar 27 de calorii.

Elimină apa din corp

Sparanghelul conține multe fibre, deci e ideal în diete. Sățios și hipocaloric. Sparanghelul este un diuretic natural, va ajuta la eliminarea naturală a apei și sării din corpul tău, menținând astfel un tract urinar sănătos, potrivit doctorulzilei.ro.

Nu multă lume știe că sparanghelul nu este doar verde, ci și mov. Acest tip de sparanghel abundă în antocianine, pigmenți naturali cu multiple beneficii pentru sănătate.

Protejează împortiva cancerului

Antocianinele au proprietăți antioxidante și protejează împotriva cancerului, bolilor cardiovasculare și bolilor legate de îmbătrânire, cum ar fi cataracta.

Sparanghelul este bogat în vitamina E, susținătoarea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu uriaș al sparanghelului este conținutul de acid folic. Carența acidului folic duce la tulburări grave, cum ar fi depresia și demența.

Pe lângă beneficiile aduse sănătății, sparanghelul are un gust minunat! Este o legumă extrem de apreciată în America și în Europa vestică. Oamenii o consumă de cel puțin două ori pe săptămână. Ca în cazul multor legume verzi, cea mai bună metodă de preparare este prin înăbușire, pentru a-și păstra vii proprietățile.

Ameliorează durerile și inflamațiile

Leguma aceasta este deosebit de apreciată pentru multiplele sale beneficii: detoxifiază, are proprietăţi antiîmbătrânire, este considerat afrodiziac, protejează împotriva cancerului, ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inimă şi malformaţiile congenitale.

Numărul 1 în procesele de detoxifiere

Per porţie, sparanghelul conţine aproximativ 288 de miligrame de potasiu, recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce grăsimea de pe abdomen, 3 grame de fibre care îmbunătăţesc digestia, 0 colesterol sau grăsimi, deci poate fi inclus în orice dietă de slăbire. Potrivit specialiştilor americani de la UCLA, sparanghelul este legume numărul 1 în procesele de detoxifiere.

sursa: exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img