Liviu Dragnea dezvaluie informatii NESTIUTE despre Nicolae Hurduc, propus in fruntea Ministerului Cercetarii

0
40

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a oferit informații neștiute despre Nicolae Hurduc, propus în fruntea Ministerului Cercetării.

Nicolae Hurduc, propus pentru a prelua funcţia de ministru al Cercetării, este membru PSD şi are un CV impresionant, a declarat, joi, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, scrie Agerpres.

"Are un CV impresionant, este un om foarte bine pregătit, cu participări dese la multe acţiuni internaţionale şi colaborări cu universităţi de renume din lume, este un om care a gestionat şi a condus multe proiecte cu finanţare europeană şi un om de la care noi avem aşteptări foarte mari pentru a folosi tot potenţialul de dezvoltare pe care îl are domeniul Cercetării şi, de asemenea, să reuşească să facă din acest domeniu un motor de dezvoltare important pentru ţara noastră, aşa cum este în toate ţările dezvoltate. Este membru PSD, vine din partea PSD", a precizat Dragnea, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă există posibilitatea ca, după remanierea guvernamentală de săptămâna viitoare, PSD Iaşi să aibă două portofolii – Cercetare şi Justiţie, Dragnea a precizat că miniştrii nu sunt ai organizaţiilor, ci sunt membri în Guvernul României.

"Întrebarea corectă era dacă ar trebui (ca PSD Iaşi – n.r.) să aibă trei portofolii, că şi ministrul Comunicaţiilor e din Iaşi. În primul rând, nu putem să punem problema aşa şi vom avea o discuţie foarte serioasă în Comitetul Executiv de săptămâna viitoare. Miniştrii nu sunt ai organizaţiilor, miniştrii sunt membri în Guvernul României şi sunt trimişi să conducă acele portofolii pentru respectarea programului de guvernare şi pentru a aduce mai bine pentru toată ţara, nu pentru judeţul din care provin", a afirmat Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că profesorul universitar Nicolae Hurduc a fost propus ministru al Cercetării.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor – Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze .

"Am prezentat Biroului Permanent Naţional propunerea pentru ministrul Cercetării. Este vorba de domnul Nicolae Hurduc, profesor în cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi – Facultatea de inginerie chimică şi protecţia mediului. Am trimis deja către domnul preşedinte Iohannis propunerea, aşteptăm să vedem dacă domnul preşedinte va fi de acord cu această propunere", a declarat Dăncilă.

Fostul ministru al Cercetării şi Inovării Nicolae Burnete şi-a anunţat demisia din funcţie pe 31 august. Interimatul este asigurat de vicepremierul Viorel Ştefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.