Liviu Dragnea, reactie dupa anunturile lui Jean Claude Junker

0
41

In contextul propunerii presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ca Summit-ul care va refonda Uniunea Europeana(UE) imediat dupa Brexit sa aiba loc la Sibiu, sub presedintia romana a Consiliului UE, presedintele PSDLiviu Dragnea, a marturisit, insa, ca mai important este faptul ca Jean Claude Junker a sustinut intrarea Romaniei si a Bulgariei in Schengen.

„Asta cu summitul, nu stiu daca e cea mai importanta informatie. Presedintele Junker a facut afirmatii importante, unele istorice. A mai aratat ca e un om cu viziune, care se uita in viitor, nu pe termen scurt, un om care a inteles supararile cetatenilor. A afirmat ca Europa trebuie sa respire cu ambii plamani, adica cetatenii din Estul si din Vestul sa fie egali. A spus explicit ca Romania si Bulgaria trebuie sa intre in Schengen pentru ca e un lucru bun pentru intreaga Europa. A vorbit si despre cele 3 principii fondatoare ale UE.

E important ca se organizeaza summitul in Romania. Au inceput deja comentariile,ca se face la Sibiu, de unde e presedintele Iohannis. Vom vedea.Trebuie sa ne pregatim ca acel mandat al Romaniei, de 6 luni, sa fie plin de substanta.”, a spus Liviu Dragnea. Cat despre intrarea Romaniei in Schengen in 2019, presedintele PSD sustine ca este increzator pentru ca toate conditiile sunt indeplinite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.