luni, 29 aprilie, 2024

Localitatea vasluiana Bacesti, zona specială de siguranță publică – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Comuna vasluiana Bacesti este zona specială de siguranță publica, pana duminica inclusiv, dupa ce doua familii de rromi s-au incaierat in plina zi, pe o strada din centrul localității. Totul, dupa un stabor la care au participat rudele a doi minori indragostiti. In timpul incaierarii, trei barbati au fost raniti usor. Mai multe persoane sunt audiate si la aceasta ora de anchetatori, care fac cercetari pentru amenintare, distrugere, loviri si alte violente si tulburarea linistii si ordinii publice.

O poveste de dragoste intre o fata de 14 ani din comuna Zorleni si un baiat cu trei ani mai mare din BaceSti a provocat o incaierare in toata regula intre familiile. Iubirea dintre adolescenti a ajuns la urechile parintilor, asa ca rudele s-au intalnit la stabor, in comuna Bacesti. Dupa discutii, cele doua tabere s-au luat la harta in plina strada.

"Au venit sa se inteleaga legat de copii, sa stea de vorba, la stabor. A fost un conflict, apoi. Au fost unii din Bacesti si altii din Simila, satul fetei. Era bine să aibă răbdare, sa nu se certe, pentru ca se putea ajunge la ceva mai rau. Comunitatea noastra de rromi a crescut. Sunt multi tineri, care fac rele. Ar trebui sa fie putina ordine si intre noi, iar cei care nu respecta legile, sa fie amendați. Si ei, si părinții. Vrem sa traim in pace si liniste in societate, asa cum e normal" – e de parere Gheorghe Mamai, reprezentantul rromilor din Bacesti.

Pe imaginile surprinse de o camera de supraveghere din zona, se observa cum masina in care se aflau rudele fetei opreste la o trecere de pietoni si un localnic il loveste cu pumnul pe sofer. Acesta din urma intoarce masina si risipeste cele cateva zeci de persoane aflate in drum. A urmat o harmalaie generala, intrerupta in scurt timp de politisti.

« Pe raza comunei Bacesti, pentru preventiv aparitiei unor evenimente care pot tulbura linistea si ordinea publica, a fost instituita zona de siguranta publica. In dosarul penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecatoria Vaslui sunt continuate cercetarile in vederea stabilirii si probarii intregii activitati infractionale a celor implicati in eveniment si dispunerea masurilor legale », a declarat Bogdan Gheorghita, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui.

Anul trecut, o intamplare similara a avut loc in orasul Murgeni, acolo unde mai multe persoane de etnie rroma au fost retinute dupa o bataie generala cu bate si topoare. Dupa cateva luni, taberele implicate în incident s-au impacat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img