Loteriei bonurilor fiscale II.Vezi rezultatul

0
73

Bonurile castigatoare la cea de-a doua extragere a Loteriei bonurilor fiscale, de duminica, sunt cele din data de 23 mai, cu o valoare de 135 lei.

 Aceasta a fost prima etapa a extragerii si urmeaza ca, dupa centralizarea bonurilor castigatoare, sa fie organizata cea de a doua extragere, ce vizeaza determinarea celor 100 de bonuri castigatoare. Conform reglementarilor din Legea nr. 166/2015, publicata in Monitorul Oficial nr. 460 din 25 iunie 2015, se acorda maximum 100 de premii.

Depunerea cererilor de revendicare se realizeaza incepand de luni, timp de 30 de zile, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de revendicare a premiului.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine).

Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea „conform cu originalul’, pe care se inscrie un numar unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare al bonurilor care au facut obiectul cererilor de revendicare, va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF. In acest mod, fiecare persoana care a depus o cerere de inregistrare va putea verifica existenta acestuia pe lista centralizatoare, explica MFP.

Daca, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de un milion de lei este impartit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitatii bonurilor castigatoare. Dar in cazul in care, in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constata depasirea numarului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori.

In cea de-a doua etapa de selectie, va fi extras un numar din lista numerelor unice de inregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Extragerea va fi efectuata intr-o noua extragere televizata, ce va fi anuntata ulterior.

Numarul extras la aceasta tragere va fi primul castigator si, totodata, baza de referinta la care se aplica crescator un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal castigator. Daca, in urma aplicarii acestei proceduri de selectie, se depaseste numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista, urmatorul numar castigator din lista este dat de diferenta dintre suma determinata prin aplicarea pasului la baza de referinta si numarul unic maxim atribuit, continuand cu aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege.

„In procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind castigatoare sunt eliminate din lista”, subliniaza sursa citata.

Dupa stabilirea celor 100 de bonuri fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise ANAF in termen de doua zile, in vederea incarcarii rezultatelor in „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale” si verificarea autenticitatii bonurilor fiscale castigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala, prin directiile regionale antifrauda fiscala.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.