marți, 23 aprilie, 2024

Ludovic Orban ii AMENINTA si le da ULTIMATUM pucistilor din PNL: ‘Au fabricat fake-news, nu voi mai accepta niciun atac’

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că poziţiile parlamentarilor liberali care au postat mesaje critice la adresa conducerii partidului sunt "complet rupte de realitate, inoportune şi dăunătoare" şi le-a transmis acestora că nu va mai accepta niciun atac din interiorul formaţiunii şi va aplica statutul în integralitate.

"Din nefericire, atunci când toată lumea a înţeles că suntem în faţa unei moţiuni de cenzură veritabile, iniţiată de cetăţenii români împotriva PSD şi împotriva guvernării PSD-ALDE, s-au trezit câţiva colegi ai mei să facă nişte postări neinspirate, lipsite de originalitate, după modelul copy-paste, care nu au făcut altceva decât să avantajeze PSD, să mute atenţia de la eşecul dezastruos al implicării PSD în acest referendum, să creeze o falsă problemă care nu există în PNL. În ceea ce priveşte poziţia conducerii PNL, ea este foarte bine cunoscută şi ea a fost adoptată şi susţinută sistematic de luni de zile înainte de referendum. Conducerea PNL a lăsat libertate deplină membrilor PNL de a se poziţiona aşa cum le dictează propria conştiinţă, convingerile şi valorile în care cred. Nimeni nu a fost împiedicat să-şi exprime punctul de vedere, indiferent dacă s-a manifestat în favoarea familiei, dacă s-a manifestat împotriva referendumului", a susţinut Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Ca urmare, a spus Orban, poziţiile exprimate de unii colegi liberali sunt "inoportune", scrie agerpres.ro.

"Nu înţeleg aceste poziţii şi mi se par complet rupte de realitate, inoportune şi, sincer să vă spun, m-aş fi aşteptat ca aceşti colegi ai mei care au o activitate destul de importantă în PNL să se suie cu bocancii pe PSD, să atace PSD pentru confiscarea referendumului, pentru eşecul lamentabil, să fie alături de noi în ofensiva pe care o ducem pe toate fronturile împotriva PSD. Sper că îşi vor reveni, că a fost doar o postare neinspirată sub imboldul unei emoţii provocate de rezultatul referendumului şi că vor veni alături de noi", a adăugat liderul PNL.

El a precizat că le-a comunicat membrilor Biroului Executiv al partidului că nu mai acceptă niciun atac din interiorul PNL împotriva PNL.

"În ceea ce mă priveşte le-am comunicat colegilor mei că preşedintele PNL este garantul Statutului PNL şi este persoana care are cea mai mare răspundere. (…) Începând de astăzi, PNL intră în linie dreaptă pentru pregătirea alegerilor. Ne aşteaptă doi ani electorali decisivi pentru România. (…) I-am anunţat pe colegii mei că, începând de astăzi, orice atac din interiorul PNL împotriva PNL riscă să producă consecinţe extrem de negative asupra percepţiei publice a PNL, care vor fi mult mai greu de îndreptat pentru că ne aşteaptă alegerile. Orice atac din interiorul partidului este un atac care duce la consecinţe negative pentru percepţia publică a PNL. (…) Chiar dacă în interiorul partidului sunt omul care a acordat libertate de exprimare deplină fiecărui membru al partidului, ca preşedinte al partidului sunt deschis de dimineaţă până seară comunicării cu membrii PNL. (…) Nu voi mai accepta niciun atac din interiorul partidului împotriva PNL, împotriva deciziilor PNL şi împotriva conducerii PNL. Avem un statut pe care îl voi aplica în integralitate", a afirmat Orban.

El a completat că nu poate să spună că i-a iertat pe cei care au criticat conducerea PNL, dar va trece peste "această acţiune total neinspirată şi dăunătoare partidului".

"Este o nouă formă prin care îmi arăt deschiderea. Nu pot să zic că i-am iertat, cred că niciun membru al PNL nu o să îi ierte pentru ceea ce au făcut ieri, că au mutat atenţia de la eşecul zdrobitor al partidului de guvernământ în acest referendum spre o falsă problemă în interiorul partidului, fără să aibă vreo legătură cu adevărul partidului, cu conduita şi deciziile PNL. Să fabrici fake-news-uri pe care să le transmiţi prin copy-paste, într-un mod premeditat, fiind un text preluat de mai mulţi colegi, reflectă în sine o cunoaştere foarte clară că faci rău PNL. Cu toate astea, voi trece astăzi peste această acţiune total neinspirată şi dăunătoare partidului, dar de astăzi voi aplica statutul", a explicat Orban.

Mai mulţi parlamentari PNL au scris duminică seara, pe Facebook, că actuala conducere a PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic.

"Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu uneşte, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge", au scris, pe Facebook, senatoarea PNL, Alina Gorghiu, dar şi deputaţii liberali Cătălin Predoiu, Cezar Preda şi Mihai Voicu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img