Luka Modrici, gasit nevinovat de un tribunal intr-un caz de marturie mincinoasa privind fapte de coruptie

0
53

Un tribunal din Zagreb a respins acuzaţii de mărturie mincinoasă în ceea ce-l priveşte pe jucătorul Luka Modrici, într-un caz de corupţie, a anunţat, marţi, presa locală, citată de AFP.

Modrici a fost inculpat în martie, fiind bănuit că a minţit în timpul procesului lui Zdravko Mamic, un personaj controversat din fotbalul croat, informează News.ro.

El a fost chemat să depună mărturie în faţa justiţiei în iunie 2017, în legătură cu transferul său de la Dinamo Zagreb la Tottenham în 2008.

Însă, tribunalul municipal din Zagreb a decis să nu confirme inculparea – o etapă cerută de legea croată pentru deschiderea unui proces, susţine cotidianul Vecernji List.

Potrivit jurnalului, tribunalul a apreciat că inculparea este „prematură”, deoarece nu ar fi trebuit să intervină înainte de finalul procesului lui Mamici.

Zdravko Mamici, fost preşedinte al Dinamo Zagreb, a fost condamnat în iunie la şase ani şi jumătate de închisoare pentru că a deturnat 15,7 milioane din bugetul grupării croate şi pentru evaziune fiscală de 1,7 milioane de euro.

Mamici, în vârstă de 58 de ani, este o persoană extrem de influentă în fotbalul croat. El a fost preşedinte la Dinamo Zagreb în perioada 2003-2016, dar în acelaşi timp şi agent de jucători, ceea ce i-a permis să pună la punct un sistem prin care jucătorii pe care îi transfera, între care şi Dejan Lovren şi Luka Modrici, primeau o parte a sumei pentru transfer, iar apoi lui îi reveneau sume importante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.