marți, 30 aprilie, 2024

Mâncărimea de piele, un semnal de alarmă: Bolile pe care le poate indica

Distribuie:

Publicat:

Te mănâncă pielea, dar nu știi exact de la ce? Uneori se întâmâplă să ai chiar și erupții?Dermatologul Adina Alexandru spune care sunt cele mai frecvente cauze ale mâncărimii de piele. Mare atenție, unele ascund chiar boli grave!

„Cauzele mâncărimii de piele sunt numeroase și există două categorii mari ale mâncărimii de piele cu sau fără leziuni vizibile la nivelul pielii.

Ceea ce se întâmplă în practică cu pacienții atunci când ajung la noi cu mâncărimi de piele, ei sunt convinși că au o reacție adversă. De cele mai multe ori, povestesc că au mâncat ceva și acum au mâncărime de piele. Reacțiile adverse sunt o realitate și sunt o cauză frecventă a mâncărimii de piele.

Cauzele interne de obicei pot da mâncărime generalizată, nu neapărat cu leziuni vizibile. Boli interne, precum diabet zaharat, hipertiroidă, boli hepatice, HIV, neoplazii, tumori solide și chiar neoplazii hematologice, pot asocia astfel de mâncărimi, chiar boli neurologice”, explică dr. Alexandru în cadrul emisiunii “Sfat de Sănătate”.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img