vineri, 3 mai, 2024

Mafia de la Morga Vaslui! Sotia lui Sarbu, angajata la Spitalul de Urgenta

Distribuie:

Publicat:

 Iata cum se deruleaza afacerile deja celebrului Sarbu

Ionut Sarbu, angajat la morga Spitalului de Urgenta din Vaslui, nu are limite. Autopsierul deruleaza afaceri de sute de mii de lei profitand de suferinta rudelor pacientilor morti care ii trec prin mana. Sarbu nu s-a multumit insa cu atat. Si-a angajat si sotia la Serviciul Judetean de Medicina Legala. A fost organizat un concurs pentru ocuparea unui numar de sapte posturi de asistent medical debutant de laborator – Serviciul Judetean de Medicina Legala- Spitalul de Urgenta Vaslui. Nicoleta Sarbu s-a inscris la concurs si a fost admisa, punctajul obtinut fiind 85. Astfel au ajuns sotii Sarbu sa lucreze in acelasi loc cu toate ca au control absolut asupra unei firme de pompe funebre. Nu se multumesc niciodata! Sătui să fie batjocoriți, unii cetățeni au făcut plângeri la Ministerul Sănătății. O plângere a fost făcută și de DSP Vaslui, instituție care în ultimii ani l-a tolerat pe Sârbu și pe colegii săi. Și Sârbu a știut să fie atent cu cei de la DSP, dar și cu șefii săi.

Corpul de Control al ministrului a descins zilele trecute la Spitalul de Urgență din Vaslui. Au fost solicitate documente și a anunțat că verificările se vor derula pe parcursul unei săptămâni. În final vor întocmi un proces verbal.

Reprezentanții Corpului de Control au văzut deja morga, laboratorul, absolut tot ceea ce ţine de anatomie patologică. Dosarul existent pe masa Ministrului Sanatatii este stufos. Contine peste 40 de reclamatii si imagini. Reclamații au fost în ultimii ani cu duiumul, dar nimeni nu le-a băgat în seamă. Instituțiile statului l-au protejat pe Ionuț Sârbu în ciuda maldărului de nereguli. Iată câteva din marturiile oamenilor care au avut de suferit din cauza autopsierului din Vaslui:

 “Am pățit și eu acum ceva timp cu un unchi decedat. În timp ce mătușa plângea în hohote pe hol, eu ma targuiam cu el să-mi dea decedatul cu condiția sa iau sicriu și cruce de la el, de la Moara Grecilor. La final când sa luam decedatul, am adus hainele și a cerut bani să-l îmbrăcăm, i am dat 400 RON, el a replicat ca sunt 3 persoane și suma e mica, când am încercat sa ii explic de bani, a fluierat în camera alăturată, ca să nu îl mai imbrace ca îl luam gol”.

 “Cu 8 ani in urmă,a cerut 700 ron doar să îmbrace persoana decedată…Am mers la directorul spitalului și am primit banii înapoi. Întotdeauna s-a știut și la nivel de direcție…Și nu s-au luat nici un fel de măsuri!” “Acum ani l-a lasăt pe fratele meu în fața bisericii din cimitir și a zis că se grăbește că nu are timp să-l ducă la cealaltă poartă dinspre vale, și dacă pot să-l duc eu cu duba mea…. Ce să mai faci? Am pus un băiat să-mi conducă fratele cu duba mea la groapă (cealaltă poartă)…. Dacă nu ai dubă…. Pe umeri frățioare…”

“La o vecină care avea copii în străinătate și de care s-a ocupat o prietenă, i-a cerut 500 ron. Am sunat directorul de îngrijiri și nu a recunoscut” “Acum 4 ani când a murit bunicul meu, mama cu bunica mea se aflau pe holul spitalului disperate,plânse ,le-a luat cu japca și s-a oferit voluntar să le ajute și a început să mulgă banii și să ne ofere serviciile sale”.

 “Era și cazul. Toți știau și toți au tacut. Se pare ca cineva le-a venit de hac, cineva a avut curaj admir curajul oamenilor simpli de a schimba ceva. Asta ar trebui sa înțeleagă toti:niciodată nu suntem prea mici, niciodată sa nu fim mai prejos, umili sau prosti. Am admirat cum s-a schimbat situația la maternitate din 2015, acum e cazul și la morga”.

 “Am patit si eu acelasi lucru, m-am calmat am scos banutul ca altfel nu se poate, rusine sa le fie! Am vazut o persoana care s-a luat la harță cu autopsierul si in ziua respectiva nu a scos decedatul de la morga”.

 Este o lege nescrisa la morga: cine nu cotizeaza la bugetul autopsierului Sarbu, a murit degeaba. Nu poate beneficia de o inmormantare linistita. O familie a fost pusa sa astepte aproape sapte ore sa isi ia ruda decedata acasa. Este vorba despre un batran decedat la Sectia de Neurologie. De aici a fost preluat de Sarbu. Rudele nu au stiut ca trebuie sa bage mana adanc in buzunar ca sa cotizeze la autopsierul Ionut Sarbu. Din aceasta cauza oamenii au indurat umilinte greu de imaginat. Abia in momentul in care s-au decis sa cumpere un sicriu de la Sarbu si sa accepte oferta de catering pentru praznic, atunci au primit acordul sa ia mortul acasa.

”Nu s-a spus ca nu il putem lua si ca trebuie sa avem rabdare 24 de ore. A vorbit urat si ne-a pus sa asteptam”, spune o ruda a persoanei decedate. Nimeni nu are curajul să se atingă de Sarbu Autopsierul de la morga din Vaslui nu are doar firma de pompe funebre. Ofera si servicii de catering, adica prepara mancare pentru praznice. Pana nu demult, mancarea pe care o vindea acesta, era pregatita in conditii insalubre, dar nici DSP, nici DSVSA si nici OPC-ul sau Politia nu au luat vreo masura. De ce oare?!

Imaginile din bucataria pe care a detinut-o Ionut Sarbu pana nu demult sunt mai mult decat graitoare. Printre alimentele depozitate intr-o camera insalubra, se regaseau si comenzile pe care Sarbu le lua de la rudele decedatilor de la care incasa mii de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img