Magiunul de prune Topoloveni a fost inclus in Registrul National al Mentiunilor Nutritionale si de Sanatate

0
42

Magiunul de prune Topoloveni a intrat în Registrul Naţional al Menţiunilor Nutriţionale şi de Sănătate, sub numărul de înregistrare 1360, informează compania printr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

"Calitatea acestuia şi beneficiile lui pentru sănătate au fost astfel recunoscute o dată în plus. Menţiunea nutriţională "fără adaos de zahăr" a fost obţinută de către magiunul de prune Topoloveni după un proces riguros de verificare a efectelor benefice ale produsului asupra sănătăţii consumatorilor şi după avizele ştiinţifice ale instituţiilor UE abilitate", se menţionează în comunicat.

Utilizarea menţiunilor nutriţionale şi de sănătate este un demers al Comisiei Europene (Regulamentul CE 1924/2006) care are drept scop încurajarea stilului de viaţă sănătos şi, de asemenea, corecta informare a consumatorilor şi protejarea acestora.

Menţiunile sunt acceptate doar atunci când se bazează pe dovezi ştiinţifice şi numai după verificarea corectitudinii şi a relevanţei dovezilor de către Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).

Prin intermediul Ministerului Sănătăţii din România, magiunul de prune Topoloveni a trecut cu succes prin toate etapele de validare, figurând de acum încolo în lista produselor din România şi din Uniunea Europeană care protejează sănătatea consumatorilor. Prezenţa magiunului de prune Topoloveni în Registrul Naţional al Menţiunilor Nutriţionale şi de Sănătate îl deosebeşte de alte produse similare de pe piaţă şi constituie o garanţie a calităţii acestuia, subliniază comunicatul.

"Fiecare decizie pe care am luat-o la Sonimpex Topoloveni, mare sau mică, a plecat de la un principiu de la care nu ne-am abătut niciodată: să scoatem pe piaţă produse de calitate şi sănătoase. Am văzut mereu în cumpărătorul nostru o parte integrantă a afacerii, care merită şi trebuie să fie tratată cu respect. Nu vrem doar să vindem, vrem să dăm la schimb, cu fiecare borcan în parte, sănătate pentru clienţii noştri. Ne bucurăm de această nouă certificare a calităţii pentru magiunul de prune Topoloveni şi, la fel ca până acum, susţinem corecta informare a consumatorilor şi alimentaţia sănătoasă", a declarat Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

Magiunul de prune Topoloveni, produs de Sonimpex Topoloveni, este primul produs din industria alimentară din România care a primit certificatul UE de "Indicaţie Geografică Protejată"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.