marți, 28 mai, 2024

Mahu, La Mama: Am renunţat la operaţiunile de pe litoral din lipsă de personal

Distribuie:

Publicat:

Lanţul de restaurante La Mama, unul dintre cele mai vechi şi cunoscute businessuri din domeniu, mai numără astăzi şase unităţi după ce două au fost închise în 2016 şi alte două anul trecut.

Compania a obţinut anul trecut afaceri de 17,1 mil. lei, cu circa 12% mai mici ca în 2016 şi cu aproape o treime sub nivelul din 2015. Declinul vine pe fondul închiderii restaurantelor. „Astăzi reţeaua La Mama mai numără şase restau­ran­te după ce anul trecut am decis să renunţăm la ope­raţiunile de pe litoral. Am avut probleme cu personalul, aşa că am renunţat, deşi bani se făceau“, spune Mahu.

Reţeaua La Mama numără 174 de salariaţi, cu 100 mai puţini decât în urmă cu doi ani. Problema forţei de muncă este invocată nu doar de jucătorii din HoReCa, ci şi de companiile din toate domeniile. Unii angajatori au ales să suplinească aceste goluri cu străini, însă Mahu nu crede în această soluţie.

„Trebuie creat un mediu cât mai bun pentru angajaţii români. De ce să nu îi dau salariul mediu pe economie unui român, mai degrabă decât să îl ofer unui nepalez. Exodul de forţă de muncă trebuie oprit, oamenii pleacă în continuare, deşi nu în acelaşi ritm ca acum cinci ani.“

El adaugă că grupul are 3-4 salariaţi care s-au întors din Marea Britanie şi care nu vor să plece iar, dar are şi alţii, mai mulţi, care emigrează către statele din Occident. „Se simte un vânt de primăvară înspre România, dar o furtună e în sens invers.

SURSA: ZF.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img