Mai multe organizatii neguvernamentale pentru ajutorarea refugiatilor au instalat 13.000 de scaune in fata Reichstagului pentru migrantii din Insula Lesbos

0
28

Mai multe organizaţii neguvernamentale pentru ajutorarea refugiaţilor au instalat luni în faţa clădirii Reichstagului la Berlin 13.000 de scaune albe pentru a reclama evacuarea taberelor supraaglomerate din Grecia, în special a celei de la Moria, pe Insula Lesbos, a transmis corespondentul agenţiei France Presse, potrivit AGERPRES.

Cele 13.000 de scaune simbolizează persoanele care trăiesc în condiţii sanitare catastrofale la Moria, principala tabără de migranţi din Grecia, au precizat ONG-urile Seebrücke, Sea-Watch, Campact şi #LeaveNoOneBehind, la originea acestei acţiuni.

Situat în apropierea Porţii Brandenburg, Reichstagul este sediul Bundestagului, camera inferioară a parlamentului federal german.

Aceste scaune trebuie să amintească, de asemenea, că oraşe şi landuri federale, în primul rând aflându-se Berlinul, s-au declarat dispuse să ia în îngrijire migranţi reţinuţi în aceste tabere insalubre de pe insulele greceşti.

"Bundestagul este în vacanţă de vară, dar catastrofa umanitară de la frontierele externe ale UE nu este", au deplâns aceste ONG-uri.

De la începutul anului numai 465 de migranţi au fost evacuaţi din aceste tabere spre Germania, mai ales copii bolnavi şi familiile acestora.

Berlinul s-a angajat, totuşi, să primească peste o mie.

"Este absolut absurd când vezi suferinţa acolo la faţa locului şi bunăvoinţa de aici, în Germania, pentru a fi luaţi în îngrijire", au adăugat organizaţiile.

Peste 12.700 de persoane trăiesc înghesuite în tabăra de la Moria, a cărei capacitate de primire este de 2.800 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.