sâmbătă, 25 mai, 2024

Marcel Ciolacu il vrea pe Niculae Badalau vicepresedinte la Curtea de Conturi: ‘O sa-mi exprim votul, este dreptul meu’

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat că nu a fost luată în Comitetul Executiv (CEX) al partidului decizia de susţinere a Nicolae Bădălău pentru un post de vicepreşedinte la Curtea de Conturi, precizând că ar fi ilegal să facă acest lucru deoarece nu este o funcţie politică. Ciolacu a precizat că îl va susţine pe Bădălău pentru acest post în calitate de parlamentar.

Marcel Ciolacu a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă susţinută după Comitetul Executiv al PSD dacă partidul îi susţine de Nicolae Bădălău ca vicepreşedinte la Curtea de Conturi şi pe Iulian Iancu ca vicepreşedinte la ANRE.

“Cred că ar fi ilegal. Procedura este una pe lege, urmând propunerile noastre să meargă la comisii, comisiile stabilesc, dau anumite avize, dar nu am nicio problemă să-l susţine şi pe domnul Bădălău şi pe domnul Iancu”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat ce îl recomandă pe Nicolae Bădălău pentru acea funcţie, liderul PSD a răspuns: “Eu îl voi susţine pe domnul Bădălău, ca şi parlamentar, o să-mi exprim votul, este dreptul meu, cum este şi dreptul domnului Bădălău de a se înscrie în această competiţie”.

Ciolacu a explicat că CEX nu poate decide susţinerea lui Nicolae Bădălău fiindcă acest lucru ar fi fost ilegal.

“Aş încălca legea dacă aş lua o hotărârea în CEX în ceea ce priveşte funcţiile. Nu sunt funcţii politice. Orice funcţie politică se votează în CEX, funcţiile de la Curtea de Conturi de la ANRE nu sunt funcţii politice”, a menţionat Ciolacu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img