sâmbătă, 2 martie, 2024

MASACRU la o universitate din KENYA

Distribuie:

Publicat:

Cel putin 147 de persoane, in majoritate studenti, au fost ucise joi in atacul armat impotriva Universitatii kenyene din Garissa (est) comis de islamisti somalezi shebab, potrivit unui nou bilant comunicat de Centrul national pentru gestionarea catastrofelor (NDOC), citat de AFP.

Operatiunea desfasurata de fortele kenyene de securitate pentru a relua controlul asupra universitatii, luata cu asalt in zorii zilei, “s-a incheiat, iar cei patru teroristi au fost omorati”, a adaugat NDOC, dupa 16 ore de la lansarea atacului in aceasta localitate situata la 150 de kilometri de frontiera cu Somalia. Un bilant precedent anuntase aproximativ 70 de morti.

“Moartea a 147 de persoane a fost confirmata”, a continuat NDOC pe contul sau de Twitter.

In plus, cel putin 79 de persoane au fost ranite, a anuntat Ministerul de Interne care a confirmat, de asemenea, pe contul sau de Twitter ca “asediul s-a incheiat” la Garissa. Potrivit ministerului, “587 de persoane au fost evacuate” de la universitate.

El nu a precizat daca acesti 500 de studenti figurau printre ostaticii luati de islamistii shebab sau este vorba despre studenti care s-au ascuns in timpul atacului.

Joi dimineata, in jurul orelor 05.30 (02.30 GMT), un comando islamist a impuscat doi paznici la intrarea in universitate, apoi a deschis focul la intamplare in interiorul campusului, dupa care a patruns in resedinta universitara unde locuiau mai multe sute de studenti.

Un purtator de cuvant la islamistilor shebab, seic Ali Mohamud Rage, contactat de AFP, a revendicat atacul in cursul zilei, dand asigurari ca membrii comandoului i-au eliberat pe musulmani si i-au retinut ostatici pe ceilalti studenti, scrie agerpres.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img