marți, 7 mai, 2024

Masini de ambalat orizontal sau vertical? Vezi care este diferenta intre cele doua tipuri de utilaje

Distribuie:

Publicat:

Daca intentionezi sa iti deschizi un business in industria alimentara si vrei sa stii in ce masini de ambalat merita sa investesti, este esential sa stii diferentele dintre principalele doua categorii de utilaje.

Afla cand ai nevoie de o masina de ambalat pe orizontala (flowpack) si care sunt situatiile cand vei fi nevoit sa cumperi o masina de ambalat pe vertical (inclinat), dar si de unde poti cumpara echipamentele de ultima generatie, la un pret avantajos, indiferent de produsele pe care vrei sa le ambalezi economic, rapid si sigur.

Masina de ambalat pe orizontala (flowpack) pentru branzeturi, mezeluri si alte produse

Imediat dupa incheierea procesului de productie, poate incepe ambalarea primara, cu ajutorul masinii de ambalat pe orizontala (flow-pack). In aceasta etapa, ambalarea se poate aplica atat unui produs cu o forma fizica bine determinata (ex: salam, napolitana s.a.), cat si mai multor produse identice (cum ar fi: seturi de bureti de bucatarie, grisine, chifle pentru burgeri etc). Pentru ultima categorie, se poate opta pentru diferite tipuri de structuri: montare pe tavite, de exemplu. Ambalarea pe orizontala poate avea o mare varietate de forme. Poti opta pentru pungi simple, pungi cu pliuri, pungi cu perforatie pentru a fi adaugate in standuri, pungi cu marginile transversale taiate in zig-zag, pungi cu pliuri si asa mai departe. Mai mult, se pot asigura conditiile necesare pentru a prelugi durata de viata a produsului, apeland la: insertia de gaz inert pentru produse ce se oxideaza rapid sau stropirea cu alcool pentru produse ce pot dezvolta bacterii.

Masina de ambalat pe verticala (inclinat) pentru produse lichide, granulate si asa mai departe

Masina de ambalat vertical sau inclinat este conceputa pentru produsele lichide, granulate, pulverulente, dar si pentru produsele solide, ambalate vrac, in pungi. Ambalarea propriu-zisa se face prin intermediul unui sistem format dintr-o masina de format punga si un dozator volumetric sau gravimetric. Si cu ajutorul acestui echipament poti asigura conditii optime necesare pentru prelungirea duratei de viata a diverselor produse ce necesita fie atmosfera modificata, fie stropire cu alcool. La fel ca in cazul masinii de ambalat pe orizontala (flowpack), masina de ambalat pe verticala se poate folosi intr-o arie vasta de aplicatii. Tipul de dozator din componenta sistemului depinde de produs (care poate fi fragil, voluminos, cu greutate mica sau cu greutate mare), dar si difera si in functie de viteza de ansamblare dorita, precizie sau gama de greutati pe punga. Atunci cand este vorba de produse fragile, masina de ambalat se poate inclina.

La Promo-pack.ro gasesti cele mai moderne masini de ambalat. Primesti si consultanta gratuita!

Promo-Pack.ro tine pasul cu tehnologia si vine in intampinarea clientilor sai cu o gama vasta de masini de ambalat, de ultima generatie. Mai mult, asigura suportul necesar clientului, pentru a alege echipamentul potrivit, in functie de nevoile sale.

Atunci cand iei legatura cu specialistii de la Promo Pack, asigura-te ca le poti oferi detalii despre nivelul de productivitate dorit, viteza de productie, spatiul disponibil pentru desfasurarea activitatii, precizia pe care o cauti, si inclusiv tipul de ambalaj folosit. Astfel, vei primi suport avizat, pentru identificarea echipamentelor ce pot raspunde 100% nevoilor tale de business. Le poti cumpara tot de la aceasta firma la pret bun, beneficiind de garantia calitatii pe o perioada extinsa. Merita!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img