Masuri fara precedent luate de Uniunea Europeana! Aceste produse vor fi INTERZISE

0
42

Decizie dura a Uniunii Europene. Unele din cele mai iubite produse, consumate de un numar semnificativ de persoane, isi vor schimba compozitia. Totul din cauza ca o parte din ingredientele din care sunt facute sunt nocive. Margarina, mezelurile, produsele de patiserie sau popcornul pentru microunde sunt doar cateva exemple de alimente care vor disparea de pe piata din 2021, scrie europafm.ro. Potrivit unui regulament adoptat recent de Comisia Europeana, toate statele membre le Uniunii Europene vor fi obligate sa limiteze acizii trans din alimente – cele mai nocive grasimi, responsabile de zeci de mii de decese anual. Acizii trans sunt cele mai nocive grasimi din alimente- responsabile pentru declansarea bolilor cardiovasculare, accidentelor vascular cerebral, a diabetului, cancerului si Alzheimer- afectiuni ce ce provoaca anual 50.000 de decese in Europa.

Acest tip de acizi poate fi gasit in margarina, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prajiturile, biscuitii, popcornul pentru microunde, chipsurile, mancarea semi-preparata sau supele la plic.

Toate statele blocului comunitar sunt obligate sa limiteze cantitatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grasime din continutul produselor alimentare. Regulamentul Comisiei Europene obligatoriu in toate statele membre la finalul acestei luni, iar dupa 1 aprilie 2021 produsele alimentare care nu respecta normele europene nu vor mai putea fi introduse pe piata. In Romania, se estimeaza ca alimentele bogate in acizi trans duc la aparitia unor boli care ucid anual aproximativ 3.000 de romani. Danemarca, Elvetia, Austria, Islanda, Norvegia si Ungaria au introdus deja in legislatia proprie limita de 2g de acizi trans / 100g de grasimi in alimentatie, inainte ca Bruxelles-ul sa o impuna. In Germania, Olanda si Marea Britanie s-a negociat cu procesatorii scaderea voluntara a continutului de acizi trans.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.