Medicii recomandă: Ceaiurile care protejează și regenerează celulele ficatului

0
23

Ficatul este principalul organ de filtrare a toxinelor din organism, fie că vorbim de medicamente, alimente foarte grase, tutun sau băuturi alcoolice.

Acest organ produce bilă, care ajută enzimele din corp să descompună grăsimile în acizi graşi. De asemenea, filtrează şi detoxifică sângele, stochează glucoză, sintetizează şi metabolizează grăsimile şi colesterolul. Deşi face o treabă excelentă de unul singur, ficatul mai are uneori nevoie şi de puţin ajutor.

Regimul alimentar sănătos şi consumul anumitor ceaiuri pentru ficat sunt adesea recomandate pacienţilor care prezintă diverse afecţiuni hepatice. Dacă aveţi digestia îngreunată, vă simţiţi permanent obosiţi şi lipsiţi de energie, e posibil ca ficatul să aibă nevoie de o pauză de la toxinele cu care îl asaltaţi. O cură cu ceaiuri pentru detoxifiere hepatică va readuce ficatul pe drumul cel bun.

Dr. Gabriela Alecu, medic primar medicină de familie, ne prezintă cele mai bune ceaiuri pentru ficat, potrivit csid.ro!

1. Ceai de rostopască

Rostopasca intră în compoziţia ceaiului hepatic, fiind recomandat în bolile de ficat. Ceaiul de rostopască se prepară dintr-o jumătate de linguriţă de plantă, peste care se toarnă o ceaşcă cu apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se consumă 1-2 căni pe zi, timp de 3 săptămâni, cu 7-10 zile de pauză.

Este un remediu excelent pentru persoanele cu afecţiuni ale ficatului apărute în urma intoxicaţiilor şi a otrăvirilor, a infecţiilor cu virusul hepatitei. Ceaiul de rostopască se recomandă şi în tusea spastică. Rostopasca, asociată cu sunătoare, coada-şoricelului, mentă, turiţa-mare, dă un ceai cu efect curativ în boli de ficat.

2. Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie se recomandă în obezitate şi boli de ficat, mărind secreţia biliară. Păpădia menţine fluxul corect al bilei. În plus, ceaiul ajută organismul să absoarbă mineralele. De asemenea, reduce inflamaţia şi previne dezvoltarea bolilor.

Ceaiul se prepară prin infuzie sau decocţie, din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 mililitri de apă. În decursul unei zile se beau 2-3 căni de ceai.

3. Amestec de plante pentru ficat

Ceaiul preparat din anumite plante protejează şi regenerează celulele hepatice, are proprietatea de a mări secreţia bilei, uşurând şi micşorând volumul ficatului, de a calma durerile.

Se face ceai din următorul amestec de plante medicinale: coajă de cruşin, flori de coada-şoricelului, frunze de izmă, fructe de măceş, mătase de porumb, rădăcină de păpădie, turiţă-mare, rostopască, volbură şi sunătoare.

Se combină părţi egale din toate plantele şi apoi se adaugă o linguriţă într-o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se beau câte 2-3 ceaiuri calde pe zi, dintre care unul dimineaţa, pe stomacul gol.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.