Medicul ginecolog răspunde: Poate vaginul să fie prea mare?

0
61

Vaginul este un tub muscular care are lungimea medie de 9,6 centimetri, iar deschiderea vaginală medie este 2,9 centimetri în lățime. Se extinde pentru activitatea sexuală și cu atât mai mult pentru naștere.

Nașterea vaginală poate afecta forma vaginului. Gândște-te la vagin ca la un ciorap. Dacă o șosetă elastică a avut vreodată doar un picior în ea și apoi într-o zi vei pune un pepene galben în ea, ea va fi puțin mai întinsă dacăt a fost la început.

Vaginurile sunt uimitor de rezistente și au fost făcute pentru naștere. Majoritatea revin la normal destul de repede. Dar atunci când nașterea implică împingere prelungită, bebeluși mari, nașteri multiple sau rupturi vaginale semnificative (mai ales dacă nu se vindecă bine sau se infectează), uneori podeaua pelvină poate fi deteriorată, afectând permanent forma și funcția vaginului, potrivit webmd.com.

Modificări vaginale după naștere

Poate dura 6-12 săptămâni pentru ca mușchii pelvieni să-și revină după naștere. Dacă după acest timp aveți oricare dintre următoarele simptome, atunci este posibil să aveți leziuni ale podelei pelvine și trebuie să vă consultați medicul.

Scurgeri de urină

Probleme la controlul trecerii gazelor sau a reținerii în scaun

Durere la actul sexual

Tampoanele sau cupele menstruale cad

Dacă vaginul tău nu a revenit la fel de bine cum ai fi preferat din aventurile nașterii, există lucruri pe care le poți face pentru a-ți restabili vaginul și podeaua pelvină. Poți începe cu pierderea în greutate (dacă IMC-ul dvs. este mai mare de 30), Kegel și exerciții care vă întăresc miezul. Dacă acestea nu funcționează, atunci există terapeuți fizici specializați care sunt instruiți pentru a ajuta femeile să-și întărească podeaua pelvină.

Dacă terapia fizică nu ajută, poate fi timpul să vedeți un medic. Ginecologii sau uroginecologii (un urolog sau ginecolog care a avut o pregătire suplimentară în reconstrucția podelei pelvine) sunt cele mai bune tipuri de medici pentru a vedea dacă ești îngrijorată că este ceva în neregulă cu vaginul tău. Uneori, mușchii perineali (mușchii dintre vagin și rect) se rup în timpul nașterii și nu se vindecă așa cum ar trebui. Ocazional, aceștia trebuie reparați chirurgical.

Ce nu ar trebui să faci pentru a-ți strâmta vaginul

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.