sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mergi pe bicicleta si nu vei mai avea nevoie de doctor

Distribuie:

Publicat:

Mersul pe bicicleta este o modalitate de a ne tine sanatosi si poate fi cea mai faina activitate pe care o desfasori in timpul liber si care, pe langa faptul ca te face sa te relaxezi, iti imbunatateste sanatatea. Iata ce se poate intampla cu corpul tau daca pedalezi o ora:

Primele 10 minute: Vei simti un sentiment de eliberare, doza zilnica recomandata. Imediat te vei simti mai energic, si vei incepe sa pedalezi din ce in ce mai repede pentru a inensifica acea senzatie. 20 de minute: Entuziasmul tau creste, creeaza  o explozie fericire in organimsul tau. Corpul tau va elimina cotizolul, hormonul stresului. 30 de minute: Dupa atata miscare, creierul tau va fi oxigenat la maxim. Zambeste, cinci zile pe saptamana de miscare cu bicicleta te vor scapa de tot de nevoia de a-ti lua zile libere pe motiv de boala.

45 de minute: Serotonina si endofina, hormonii fericiri, vor pune stapanire pe corpul tau, si iti vor imbunatati starea de bine. Fa-le cu mana celorlalti biciclisti, zambeste-le oamenilor! Ai iesit la plimabre cu bicicleta pentru a te simti bine. 60 de minute: Cu fiecare kilometru in plus vei reduce riscul de a dezvolta o boala cardiovasculara. Pedaleaza!

Dupa 60 de minute: Continui sa pedalezi, sa iti intensifici starea de fericire? Sau iti pastrezi energia pentru urmatoarea zi? Orice ai alege, ai facut un lucru grozav. Dupa o ora de pedalat, organismul tau pulseaza de fericire, dar are nevoie de putina mancare si hidratare. Un baton energizat e alegerea perfecta, iar in timp ce pedalezi ar fi bine sa te hidratezi din cand in cand.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img