Mike Pompeo condamna executarea ‘barbara’ de catre Iran a opozantului Ruhollah Zam

0
38

 

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a denunţat luni executarea ''barbară'' de către Iran a opozantului Ruhollah Zam, relatează AFP potrivit Agerpres.

''Statele Unite condamnă cu tărie executarea barbară şi nedreaptă a lui Ruhollah Zam, un jurnalist iranian răpit în străinătate de regim'', a scris pe Twitter Mike Pompeo despre opozantul care avea statut de refugiat în Franţa şi care a fost executat prin spânzurare sâmbătă în Iran.

Zam a trăit în exil mai mulţi ani în Franţa înainte de a fi arestat de Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, în circumstanţe obscure.

Arestarea sa a fost anunţată în octombrie 2019, dar Iranul nu a specificat locul sau data faptelor, acuzându-l pe opozantul în vârstă de în jur de 40 de ani că este "condus de serviciile de informaţii franceze şi susţinut" de serviciile secrete ale Statelor Unite şi ale Israelului.

Ruhollah Zam, care avea statutul de refugiat în Franţa, conducea un canal (Amadnews) pe platforma de mesagerie criptată Telegram şi a fost găsit vinovat că a jucat un rol activ, prin intermediul acestei surse media, în protestele din iarna 2017-2018 când au fost ucise cel puţin 25 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.