duminică, 26 mai, 2024

Ministerul Finanţelor a respins toate ofertele băncilor la licitaţiile de obligaţiuni de luni

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Finanţelor (MF) a respins, luni, toate ofertele băncilor primite în cadrul licitaţiilor pentru două emisiuni de obligaţiuni de stat pe 156 de luni şi pe 32 de luni prin care intenţiona să atragă 900 de milioane de lei, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat, informează Agerpres.

Băncile participante la licitaţie au transmis oferte în valoare totală de 286,9 milioane de lei pentru emisiunea de obligaţiuni pe 156 de lei, respectiv 144,5 milioane de lei pentru cea pe 32 de luni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna octombrie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 5 miliarde de lei, din care 800 de milioane de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 4,2 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 630 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,6 miliarde de lei, este cu 1,2 miliarde de lei peste cea de 4,405 miliarde lei programată pentru septembrie 2021 şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img