marți, 26 septembrie, 2023

Ministrii propusi de Ludovic Orban, pregatiti pentru audieri! Ce le-a solicitat liderul PNL inainte de ‘testul’ din Parlament

Distribuie:

Publicat:

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, luni, că miniştrii propuşi sunt pregătiţi de audierile din comisiile parlamentare, menţionând că le-a solicitat acestora să se ducă la ministere pentru a solicita informaţii cu privire la situaţia concretă pe fiecare domeniu şi să organizeze consultări ample cu societatea civilă.

El a spus că este obligaţia oricărui funcţionar de a pune la dispoziţia ministrului desemnat informaţiile publice necesare pentru fundamentarea poziţiilor.

"Din momentul prezentării listei Guvernului, am anunţat public că fiecare candidat de ministru are un drum de parcurs. Sigur că ei sunt pregătiţi, pentru că ei sunt oameni care cunosc problematica din domeniu, cunosc starea de fapt şi au soluţiile pregătite şi gata de a fi aplicate. În plus faţă de asta, le-am solicitat şi deja aproape toţi miniştri au făcut lucrul ăsta – să se ducă la ministere şi în legătură, mai ales, cu secretarul general, cu funcţionarii se afle chiar situaţia concretă, informaţii care nu au fost publice până în momentul de faţă, astfel încât să ştie ce priorităţi suplimentare pot să apară datorită situaţiei de fapt existente", a precizat Orban, întrebat la Parlament dacă miniştrii propuşi sunt pregătiţi de audierile din comisiile de specialitate.

Potrivit preşedintelui PNL, candidaţii la funcţia de ministru organizează şi o consultare "amplă" a societăţii civile şi a experţilor din domeniul de activitate în care sunt propuşi, "pentru a fundamenta orice decizie, orice punct de vedere" exprimat, în urma unor consultări cu societatea civilă – patronate, sindicate, asociaţii profesionale, "astfel încât să se ştie foarte clar că Guvernul PNL este (…) deschis dialogului".

Orban a menţionat că în unele ministere funcţionarii au fost deschişi pentru a furniza datele necesare, iar în altele mai puţin.

"Nu vă dau exemple. Fiind ministru desemnat, este obligaţia oricărui funcţionar din minister de a pune la dispoziţia ministrului desemnat informaţiile publice necesare pentru fundamentarea poziţiilor", a explicat el.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis ca audierile candidaţilor la funcţia de ministru să aibă loc marţi şi miercuri, iar lunea viitoare să aibă loc plenul comun în care să se supună votului învestirea Guvernului Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img