sâmbătă, 18 mai, 2024

Ministrul Agriculturii: ‘Am simplificat condiţiile de accesare a Programului Naţional Apicol’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a afirmat că au fost simplificate condiţiile de accesare a Programului Naţional Apicol pentru a le facilita accesul la fondurile disponibile, în urma dialogului cu reprezentanţii apicultorilor.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, în şedinţa Guvernului din 14 aprilie 2022 a fost adoptată Hotărârea prin care este aprobat Programul Naţional Apicol (PNA) pentru perioada 2020-2022, normele de aplicare şi valoarea sprijinului financiar.

"Apicultura românească are un rol extrem de important în obţinerea producţiilor din sectorul vegetal, iar produsele apicole româneşti sunt extrem de apreciate atât pe plan intern, cât şi internaţional. În urma dialogului cu reprezentanţii apicultorilor, am simplificat condiţiile de accesare a Programului Naţional Apicol pentru a le facilita accesul la fondurile disponibile. De asemenea, avem în vedere măsuri de sprijin pentru creşterea suprafeţelor cultivate cu specii melifere, astfel încât apicultorii să aibă la dispoziţie mai multe suprafeţe când merg cu albinele în pastoral", a menţionat Adrian Chesnoiu.

Cuantumul contribuţiei Uniunii Europene la Programul Apicol pentru România pentru anul apicol 2022 se menţine la acelaşi nivel ca în anul 2021, respectiv 6.081.630 euro.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img