miercuri, 29 mai, 2024

Ministrul american al justitiei, William Barr, anunta o initiativa ce urmareste prevenirea atacurilor armate in masa

Distribuie:

Publicat:

Ministrul american al justiţiei, William Barr, a anunţat miercuri o iniţiativă care urmăreşte prevenirea atacurilor armate în masă prin asigurarea de tratament pentru tulburări mintale şi alte forme de consiliere indivizilor potenţiali violenţi, relatează Reuters, anunță AGERPRES.

Acest demers vine după o lungă serie de atacuri sângeroase care au marcat SUA doar în acest an, între care masacrul din august din El Paso, în Texas, soldat cu 22 de morţi, şi cel de a doua zi din Dayton, Ohio, soldat cu nouă morţi.

William Barr a anunţat noul efort într-o scrisoare adresată procurorilor şi liderilor din poliţie de la nivel federal şi local, precizând că în decembrie, la o conferinţă de "training" la sediul FBI, vor fi prezentate "modele demonstrate de abordare a persoanelor deosebit de dificile" şi se vor discuta noi idei în ce priveşte confruntarea cu astfel de ameninţări.

Barr a menţionat în scrisoare un exemplu "de succes" în care FBI a colaborat cu părinţii şi cu asistenţii sociali pentru a obţine un ordin judecătoresc de supraveghere şi tratament psihiatric pentru o persoană tânără ce făcea obiectul unei anchete.

La rândul lor, legislatorii americani examinează necesitatea adoptării de noi reglementări care să ajute FBI în anchetele de "terorism intern" cu privire la cetăţeni americani influenţaţi de aşa-zisa "supremaţie a albilor", antisemitism sau alte ideologii protejate de prevederile Constituţiei SUA ce consfinţesc libertatea de exprimare, menţionează Reuters.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img