marți, 21 mai, 2024

Ministrul Aurescu condamnă ferm acțiunile Rusiei din Bucea și alte orașe ucrainene

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a condamnat ferm atrocităţile comise de către Rusia în Bucea şi alte oraşe ucrainene şi a adăugat că România susţine pe deplin investigarea amănunţită a acestor fapte de către Curtea Internaţională de Justiţie, potrivit news.ro.

„Condamn ferm atrocităţile comise în Bucea şi în alte oraşe ucrainene, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Toţi autorii unor astfel de crime internaţionale trebuie traşi la răspundere în justiţie. România susţine pe deplin investigarea amănunţită a acestor fapte de către Curtea Internaţională de Justiţie”, a scris Bogdan Aurescu, duminică pe Twitter.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat, duminică, Rusia, că a comis genocid în Ucraina pentru a elimina o întreagă naţiune, informează cnn.com. Întrebat la CBS News dacă Rusia comite genocid în Ucraina, după apariţia imaginilor cu oamenii ucişi la Bucea, Zelenski a răspuns: „Da. Acesta este genocid”.

„Eliminarea unei întregi naţiuni şi a oamenilor. Noi suntem cetăţenii Ucrainei. Avem peste 100 de naţionalităţi. Este vorba de distrugerea şi exterminarea tuturor acestor naţionalităţi”, a adăugat preşedintele ucrainean.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img