duminică, 26 mai, 2024

Ministrul bulgar al Turismului: ‘Viitorul sezon turistic de iarnă va fi mai bun decât cel record de anul trecut’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul bulgar al Turismului, Ilin Dimitrov, a declarat luni că se aşteaptă ca viitorul sezon turistic de iarnă să fie chiar mai bun decât cel de anul trecut, care a doborât recorduri. Dimitrov a vorbit cu presa după ce a participat la o ceremonie de deschidere a unui port inovativ la Universitatea de Economie din Varna.

Dimitrov a spus că evaluarea sa favorabilă se bazează pe datele preliminare privind rezervările, care sunt foarte bune – numărul de turişti a fost cu 13% sub nivelul din 2019, înaintea pandemiei, când s-a stabilit un nivel record, potrivit Agerpres.

"Rezervările au o evoluţie foarte bună. Sper că vom avea un sezon bun", a spus el, adăugând că pe mai multe pieţe sunt raportate creşteri, inclusiv Marea Britanie şi Israel, unde Bulgaria îşi recâştigă poziţia solidă.

Potrivit lui Dimitrov, fluxul de vizitatori din Regatul Unit, Israel şi Polonia către Bulgaria s-a stabilizat, dar piaţa germană nu îşi revine încă. În 24 octombrie va începe în Polonia un târg de cinci zile "Bulgaria Travel", la care vor participa multe companii bulgare. Dacă forumul se dovedeşte eficient, evenimente similare vor avea loc şi în alte ţări – sursă atractive.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img