marți, 21 mai, 2024

Ministrul Daea le dă o veste bună fermierilor: Acces la bani garantați de stat, de trei ori cât subvenția

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a prezentat, joi, un nou Program intitulat ”De trei ori subvenţia”, prin care fermierii vor putea lua credite de la CEC, cu garanţie de 80% din partea statului. Valoarea creditului, de trei ori mai mare decât subvenţia anuală primită de la UE. Proiectul va fi operaţional de săptămâna viitoare a mai spus ministrul, potrivit news.ro.

Ministrul a prezentat în conferinţa de presă ultima măsură a săptămânii, care intră cu caracter de urgenţă în ”acest mănunchi de instrumente pentru a ajuta fermierul”.

Petre Daea a arătat că fermierii i-au solicitat sprijin pentru a le facilita drumul spre credite, rapide.

”Am luat legătura cu specialiştii din minister, ne-am aşezat la masa de lucru (..) să elaborăm un produs care va fi operaţional săptămâna viitoare. Practic, pe data de 20 se pot duce fermierii la CEC şi la Fondul de Garantare a Creditului Rural”, a spus ministrul, anunţând că programul pe care îl lansează se numeşte ”De trei ori subvenţie”.

”Ce înseamnă acest lucru, ştim cu toţii că primim de la Comisia Europeană subvenţia pe unitatea de suprafaţă. Această subvenţie este sigură, se distribuie la timp, ajunge la fermier la timp, este folosită de fermieri, într-un cuvânt este un sprijin garantat uniform”, a afirmat Daea.

El a explicat că acest sprijin care vine în fiecare an le-a dat posibilitatea să aibă garanţia că acest program are şansă şi este o ancoră de sprijin pentru fermieri.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img