joi, 30 mai, 2024

Ministrul Mediului, Barna Tanczos: ‘România şi-a prezentat, la New York, Planul Naţional de Acţiune pentru Strategia de Dezvoltare Durabilă’

Distribuie:

Publicat:

România a prezentat, în cadrul Forumului ONU de nivel înalt privind dezvoltarea durabilă, organizat la New York, Planul Naţional de Acţiune pentru Strategia de Dezvoltare Durabilă care vizează implementarea Agendei 2030, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), pe pagina oficială de Facebook.

"Sunt convins că nu putem avea succes decât dacă suntem conştienţi cu toţii de necesitatea unei acţiuni comune. Este necesar să utilizăm soluţii integrate pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă, iar dimensiunea de protecţie a mediului a Agendei 2030 este extrem de importantă. Trebuie să ne bazăm pe modele de succes prin care reducem poluarea cu plastic, păstrăm biodiversitatea şi atenuăm schimbările climatice", a declarat, în cadrul evenimentului, ministrul Mediului, Barna Tanczos, potrivit Agerpres.ro.

Prezentarea Planului Naţional de Acţiune al Românie a avut loc în cadrul evenimentului conex "Reconstruim mai bine: măsurarea şi eficientizarea politicilor legate de obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) până în 2030", în care ţara noastră a avut calitatea de co-organizator, alături de Italia, Luxemburg şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Potrivit ministerului de resort, cei prezenţi au evidenţiat iniţiativele de succes care generează impact şi contribuie la accelerarea progresului în Agenda 2030.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img