duminică, 28 aprilie, 2024

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu: “Am fost stupefiata. Aradul astazi este sub gunoaie”

Distribuie:

Publicat:

Un adevarat dezastru la Arad. Orasul din Vestul de tara a ajuns sa fie sufocat de gunoaie la cateva zile dupa ce de salubrizare se ocupa firma timisoreana Retim.

Timisorenii au castigat licitatia pentru adunarea deseurilor din Arad in mod selectiv, conform standardelor europene, a conditiilor si caietului de sarcini pregatite de ADI-SIGD Arad, structura care a accesat un generos proiect european pentru a organiza strangerea gunoaielor din mai multe localitati care au aderat la asociatie.

Ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, s-a aflat la Arad unde a trimis si un corp de control. „Retim (n.r. operatorul curent de salubritate) nu e singurul care a gresit. Prin ordin de ministru, luni voi trimite Corpul de Control al Ministrului Mediului si Garda Nationala de Mediu in control la ADID Arad (n.r. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Sistem Integrat de Gestionare a Deseurilor judetul Arad)”, a afirmat Gratiela Gavrilescu.

 

De asemenea, ministrul Mediului a criticat autoritatile publice locale pentru ca nu au coordonat “foarte bine sistemul de salubrizare”, dar si ADID Arad, pentru ca “a luat asa, mai usor, in deradere as putea sa spun, obligatiile de mediu pe care le avea astfel incat sa-l controleze pe operatorul de salubrizare, iar operatorul de salubrizare a crezut ca-i merge aici, vazand ca nimeni nu il intreaba de sanatate”.

„Aradul astazi este sub gunoaie. Retim a beneficiat poate de necunoastere, incetineala, iar ADID a considerat ca e mai bine asa. Cei care sunt nemultumiti si circula printre gunoaie sunt cetatenii acestui judet. Sunt focare de infectie pentru ca gunoiul nu s-a ridicat nici din scoli, sau nu cu frecventa trecuta in contract. Venind de la aeroportul din Timisoara spre Arad, am mers in anumite localitati ca sa vedem si avem poze doveditoare ca gunoiul nu a fost ridicat”, a explicat ministrul Mediului.

Ministrul Mediului a declarat la Antena 3 ca a fost „stupefiata” de ce a vazut acolo.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img