Ministrul pentru inovaţie şi dezvoltare din Bulgaria: ‘Există bani alocaţi IMM-urilor pentru inovaţie şi tranziţia verde’

0
124

Luând cuvântul la o conferinţă cu tema IMM-urile şi tranziţia verde, organizată luni la Sofia, ministrul pentru inovaţie şi dezvoltare din Bulgaria, Alexander Pulev, a spus că există bani alocaţi IMM-urilor pentru inovaţie şi tranziţia verde.

Potrivit oficialului citat, resursele vor veni pe trei canale. Primul este Planul Naţional de de Redresare şi Rezilienţă, pentru care se pot depune cereri. Companiile pot primi 520 de milioane de leva pentru proiecte verzi, dintre care 200 de milioane de leva vor ajunge la ele până la finele anului. Accentul este pus pe proiecte în domeniul surselor de energie regenerabilă pentru IMM-uri, respectiv centrale fotovoltaice şi baterii pentru stocarea energiei. Restul de 320 de milioane de leva vor fi pentru instrumente de garanţii financiare şi proiecte în domeniul economiei circulare, potrivit Agerpres.

Cel de-al doilea canal este Programul pentru Competitivitate şi Inovaţie, cu un buget total de trei miliarde de leva. Acesta include resurse pentru soluţionarea unor provocări precum eficienţa energetică şi introducerea de surse de energie regenerabilă şi a economiei circulare.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.