joi, 18 aprilie, 2024

Ministrul român de Externe: Discursul lui Putin a fost mai degrabă defensiv şi justificativ pentru acţiunea Federaţiei Ruse în Ucraina

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, luni seară, că Vladimir Putin nu a avut ”nimic notabil” de sărbătorit la 9 mai, iar discursul său a fost ”mai degrabă defensiv şi justificativ pentru acţiunea Federaţiei Ruse în Ucraina”.

Bogdan Aurescu a declarat, luni, la Digi24, că parada de la Moscova, eveniment care are loc în fiecare an, la data de 9 mai, nu a avut ”nimic notabil” în acest an.

”Parada de la Moscova era un eveniment pe care Federaţia Rusă îl organiza în fiecare an, dar, în ciuda acelor analize care spuneau că 9 mai va fi momentul la care va fi sărbătorită o victorie pe frontul din Ucraina – dacă a existat o astfel de planificare din partea conducerii Federaţiei Ruse – este clar că realitatea din teren a dus la o altă realitate astăzi, pe 9 mai şi nu a putut fi, evident, sărbătorit nimic notabil”, a declarat Aurescu, informează News.ro.

Ministrul de externe a răspuns, întrebat fiind ce a sărbătorit Putin la 9 mai, că a urmărit cu atenţie evenimentul, dar că nu a constatat nimic deosebit.

”De altfel, am urmărit cu atenţie evenimentul şi nu am constatat nimic deosebit, nimic spectaculos, în afară de absenţele notabile pe care toată lumea le-a observat şi, de asemenea, un discurs al preşedintelui Putin mai degrabă defensiv şi justificativ pentru acţiunea Federaţiei Ruse în Ucraina. Dar un discurs care arată, în anumite puncte ale sale o serie de elemente care indică o realitate răsturnată, adică un alt tip de realitate decât cea pe care toată lumea o cunoaşte”, a declarat Aurescu.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img