luni, 13 mai, 2024

MINUNE pe Anfield: Liverpool s-a calificat in FINALA Ligii Campionilor, dupa ce a SPULBERAT-O pe FC Barcelona

Distribuie:

Publicat:

FC Liverpool a făcut o nouă minune, la 14 ani după cea de la Istanbul! Cormoranii s-au calificat în finala Ligii Campionilor, după ce au spulberat-o pe FC Barcelona cu un neverosimil 4-0. În tur, campioana Spaniei se impusese cu 3-0, iar calificarea părea o simplă formalitate.

Fără Salah și Firmino, FC Liverpool a făcut senzație pe gazon. Origi a dat tonul, iar la pauză Kloop a mutat magistral. L-a introdus pe Wijnaldum care a reușit o dublă, în minutele 54 și 56, la fel ca în finala de la Istanbul, cu AC Milan, când Liverpool a marcat în aceleași minute golurile unu și doi, la 3-0 pentru italieni. Origi a reușit și el dubla în minutul 79 și a trimis-o pe Liverpool într-o nouă finală de Ligă și pe o altă pagină a istoriei fotbalului mondial.

Au evoluat următoarele echipe:

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Wijnaldum '46) – Henderson, Fabinho, Milner – Shaqiri (Sturridge '90), Origi (Joe Gomez '85), S. Mane. Antrenor Jurgen Klopp;

FC Barceona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba – Rakitici (Malcom '80), Busquets, Arturo Vidal (Arthur '75) – Messi, Luis Suarez, Coutinho (Semedo '60). Antrenor Ernesto Valverde.

Cartonaşe galbene: Fabinho '11, Matip '66 / Busquets '45+1, Rakitici '53, Semedo '75

Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia).

În cealaltă partidă retur a semifinalelor se vor întâlni, miercuri, de la ora 22.00, la Amsterdam, Ajax şi Tottenham. În tur, olandezii au câştigat la Londra, cu 1-0.

Finala va avea loc la 1 iunie, la Madrid, pe stadionul echipei Atletico.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img