marți, 26 septembrie, 2023

Miros de SPAGA la buzunarul unui cunoscut POLITIST din Iasi! Flagrant facut ca la carte! S-au mai pus bazele unui dosar penal

Distribuie:

Publicat:

Unul dintre politistii care au bagat spaima in iesenii care incalca legea a ajuns din nou in centrul atentiei • Pana acum a denuntat cinci fapte, iar zilele trecute a organizat impreuna cu ofiterii DGA un nou flagrant • Acum, un barbat care a vrut sa-l plateasca pe omul legii cu o suta de euro este cercetat penal sub control judiciar

Agentul de politie Catalin Ghimpu, cel care in ultima perioada a declarat intr-un fel sau altul razboi spagarilor, a reusit sa dea pe mana ofiterilor de la anticoruptie inca un individ dispus sa plateasca pentru a scapa de urmarirea penala.

Politistul de la Sectia 8 Politie Rurala Letcani a sesizat fapta de coruptie a unui cetatean în vârsta de 40 ani, care i-a oferit mita, încercând sa scape în acest fel de raspunderea penala, dupa ce fusese identificat în timp ce conducea fara permis de conducere un autoturism ce nu avea drept de circulatie în România. Politistul este la al saselea denunt de acest gen în ultimii patru ani.

Astfel, miercuri, 22 august, ca urmare a denuntului formulat, echipa operativa alcatuita din ofiteri de politie ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi, l-au prins în flagrant pe barbatul de 40 de ani, în timp ce oferea agentului de politie suma de 100 de euro.

Totodata, conducatorul auto i-a promis politistului si alte sume de bani, fara a le preciza cuantumul, pentru ca acesta sa distruga actele de constatare întocmite la data de 20 august 2018, dupa ce l-a depistat în timp ce conducea pe raza comunei Letcani, judetul Iasi, un autovehicul înmatriculat în alt stat, fara drept de circulatie în România si fara a detine permis de conducere.

Fata de cetateanul prins în flagrant, procurorul de caz a pus în miscare actiunea penala pentru savârsirea infractiunii de dare de mita si a dispus instituirea controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

"Precizam ca agentul de politie a mai sesizat D.G.A. – Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi cu privire la savârsirea infractiunii de dare de mita în alte cinci situatii, una în 2014, trei în 2016, si una în 2017, toate cele cinci denunturi fiind materializate în actiuni de prindere în flagrant, iar cauzele finalizate prin rechizitorii. În acest sens, în data de 30 mai 2017, cu ocazia «Zilei Aniversare a D.G.A. – 30 Mai», agentul de politie a primit «Diploma de Integritate» din partea Directiei Generale Anticoruptie, iar, în acelasi an, cu ocazia «Zilei Aniversare a Politiei Române», a fost desemnat «POLITISTUL ANULUI» de conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Iasi", au precizat reprezentantii DGA Iasi.

Agentul Ghimpu a mai avut parte de asemenea "generozitati"

Potrivit unor informatii dintr-o ancheta mai veche, pe 8 decembrie 2016, individul numit Constantin Daniel Matei Tanasa i-a promis politistului Catalin Ghimpu ca-i va da un porc de Craciun si mai multi litri de vin pentru sarbatorile de iarna. Nu a precizat cu exactitate cantitatea de vin pe care urma sa i-o dea politistului, in schimb i-a spus ca porcul pe care i-l va da de sarbatori va avea in jur de 40-50 kilograme. Constantin Tanasa a fost arestat preventiv pe data de 9 decembrie de catre judecatorii de la Tribunalul Iasi, pentru dare de mita. A considerat ca fapta de care este acuzat este prea marunta si a contestat decizia primei instante la Curtea de Apel Iasi, insa cererea i-a fost respinsa. A fost eliberat si trimis in arest la domiciliu dupa doua luni.

"Din probele administrate pâna la acest moment procesual, s-a conturat suspiciunea rezonabila ca, la începutul lunii decembrie 2016, inculpatul a promis produse alimentare (un porc de 40-50 de kg si o cantitate nespecificata de vin) martorului denuntator G. C., urmarind prin aceasta usurarea situatiei judiciare într-un dosar instrumentat de agentul de politie judiciara G.C., cauza în care inculpatul era cercetat pentru comiterea unei infractiuni de tâlharie. Faptele evocate mai sus s-au consumat în mediul rural, în aria de competenta teritoriala a Sectiei 8 de Politie Rurala Letcani", au declarat procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img