Misiunea de sprijin acordată autorităților tunisiene în combaterea efectelor generate de virusul SARS-CoV-2 de către România, continuă!

0
34

Statul român a urmărit de o manieră prioritară să acorde sprijin Republicii Tunisia, puternic afectată de creșterea accentuată a numărului de cazuri confirmate SARS-CoV-2, derulând o misiune externă complexă, caracterizată prin: deplasarea unei echipe de medici și asistenți într-o unitatea spitalicească din Tunisia, acordarea de echipamente medicale de necesitate imediată personalului sanitar tunisian, respectiv acordarea a 188.000 de doze de vaccin Astra Zeneca împotriva Covid-19.

Astfel, în ultimele zile, echipa medicală formată din 13 cadre medicale ( 5 medici și 8 asistenți ) a fost și continuă să fie un adevărat sprijin pentru omologii lor tunisieni, în lupta cu noul virus. Aceștia sunt grupați în 2 ture și acordă asistență medicală de specialitate pacienților aflați in stare gravă, în secția ATI a unui spital militar de campanie din Tunisia.

Totodată, astăzi, echipa României a participat la Campania Națională de Vaccinare. În decursul a 6 ore, membrii echipei medicale române au administrat vaccinul la peste 2500 de persoane, în două centre de vaccinare, organizate în instituții de învățământ din capitala Republicii Tunisiene. De asemenea, o parte din medicii echipei oferă asistență medicală persoanelor care manifestă reacții adverse minore.

Reamintim faptul că misiunea se derulează sub egida Mecanismului European de Protecție Civilă, în baza solicitării autorităților tunisiene de sprijin internațional în lupta cu noul Coronavirus. La această misiune participă 2 ofițeri din cadrul DSU – Direcția Generală Protecție Civilă, și 1 ofițer din cadrul IGSU, însărcinat cu dublă responsabilitate, coordonarea întregii misiuni respectiv asigurarea unei legături permanente cu autoritățile sanitare și de protecție civilă din Tunisia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.