luni, 20 mai, 2024

Moneda românească care se vinde cu peste 15.000 de lei pe OLX. E din 1999, dar prețul ei a explodat!

Distribuie:

Publicat:

Anumite monede sunt adevărate comori, iar valoarea lor este din ce în ce mai mare odată cu trecerea timpului. Într-unul dintre anunțurile recente de pe site-ul OLX, o astfel de monedă românească se vinde cu peste 15.000 de lei.

Colecționarii de monede rare sunt în stare să plătească sume colosale pentru a le avea în posesie. Astfel, dacă ești norocosul care are astfel de piese de interes pentru pasionați, te poți alege cu o mică avere, fără prea mare efort. Doar gândește-te că o monedă românească din 1999 se vinde cu peste 15.000 de lei pe OLX.

Moneda românească, vândută cu 15.000 de lei pe OLX

Cu o simplă monedă care a fost emisă în urmă cu 23 de ani, poți face rost de o sumă frumușică, care poate schimba multe în viața ta. Ce-i drept, posibilitatea de a avea o astfel de monedă în posesie este destul de mică, deoarece face parte dintr-o ediție limitată, emisă cu ocazia unui eveniment important al vremii.

În cadrul anunțului de pe OLX, piesa de colecție este vândută cu suma de 15.250 de lei. Este vorba despre moneda BNR de 1000 lei, din 1999, care a fost emisă pentru a marca vizita pe care liderul religios Papa Paul II i-a făcut-o Patriarhului Teoctist. După cum se vede în imagini, cei doi lideri religioși sunt reprezentați în relief pe monedă. Piesa este făcută din aur.

O valoare incredibil de mare o are moneda „polul lui Carol I”, care ajunge la o sumă nominală de 20 de lei, fiind emisă în anul 1868. Aceasta este vândută cu nu mai puțin de 250.000 de euro, fiind 90% aur.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img