marți, 21 mai, 2024

Motive pentru care dieta ta nu da roade

Distribuie:

Publicat:

Sari peste micul dejun. Este cea mai mare greseala din timpul dietelor. Nutritionistii spun ca micul dejun e cea mai buna modalitate de a ne intensifica metabolismul. Dimineata, stomacul si splina sunt in cea mai buna forma, alimentele sunt digerate rapid si elementele nutritive sunt transformate in energie. 

Mananci putin. Cand portiile de mancare sunt mici, creierul va resimti asta ca o lipsa de hrana, o perioada de privatiune si va „ordona” organismului incetinirea metabolismului si stocarea rezervelor. O mare parte din ce primeste organismul transforma in grasime. Regula este putin si des. Nu renunti la zahar. Chiar daca folosesti zaharul pentru indulcirea cafelei de dimineata si cantitatea nu e foarte mare, si nici caloriile aduse nu-s multe, zaharul incetineste metabolismul. Si cum e consumat dimineata, ziua e aproape compromisa, la fel si efortul tau. Mananci orice fel de branzeturi. Margarina, laptele gras, branza, cascavalul sunt greu de digerat si pline de grasimi care se depun. Mai bine opteaza pentru laptele degresat sau laptele de soia.

Renunti complet la grasimi. Exista grasimi bune: uleiuri vegetale, peste gras, migdale, seminte de susan sau dovleac, nuci. Eliminarea alimentelor grase duce la ingreunarea actiunii organismului de ardere a grasimii. Renunta doar la prajeli, unt, untura, mezeluri si branzeturi grase. Mananci seara. Ultima masa trebuie sa fie in jurul orei 19, pentru ca organismul sa aiba timp sa consume energia furnizata de mancarea de la cina. Altfel, organismul stocheaza mai multe alimente si digestia este mult mai lenta in timpul somnului, ceea ce duce la ingrasare.

Consumi multe proteine. Excluderea altor alimente nutritive pe motiv ca au multe calorii si inlocuirea lor cu proteine cu un continut caloric mic duce automat la modificari serioase in starea generala a organismului: constipatie, modificari bruste de dispozitie, accese de furie, ameteli, dureri de cap. Dar mai rau e ca duce la incetinirea metabolismului, adica pierderea kilogramelor foarte lent, Grasimile nesanatoase (la care ar fi bine sa renunti) sunt cele din carnea rosie si unt. Renunti prea repede. Chiar daca nu scapi de kilograme repede, regimul restrictiv trebuie continuat mai mult de o saptamana. Abia atunci organismul ca reactiona la schimbare si va actiona in consecinta. Nu bei apa. Bea cel putin 8 pahare de apa pe zi. Apa este un inhibitor natural al apetitului alimentar si tine si de foame.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img