Motivul pentru care Nicolae Ceausescu nu avea niciodata bani la el. Ce salariu avea de fapt ”Dictatorul”

0
50

Nicolae Ceausescu a fost un adevarat personaj. Cu toate acestea, desi au trecut decenii bune de la asasinarea sa, inca se vorbeste despre obiceiurile sale si momentele din viata sa care au marcat istoria comunista a Romaniei. Totusi, despre „Tovarasu'” se spune ca nu avea niciodata bani la el. Este acest lucru adevarat?

Nimeni nu l-a vazut vreodata pe Nicolae Ceausescu avand bani la el sau macar un portofel. De fapt, se spune ca dictatorul nu avea la el nici macar actele de identitate. De, toata lumea il cunostea si nu avea nevoie de un asemenea document.

Marin Neagoe, seful Directiei a-V-a a Securitatii, a fost unul dintre personajele care mergea peste tot cu Presedintele Republicii Socialiste Romania. Si il cunostea destul de bine.

„Nu l-am vazut niciodata pe Ceausescu cu bani la el. Nu avea niciodata nevoie de bani, nici in tara si nici in vizitele externe pe care le facea. El manca la Gospodaria de Partid, avea frizer, croitor, tot ce-i trebuia, deci n-avea el nevoie de bani. La restaurant n-a fost niciodata, toata viata lui, deci n-a avut de platit vreo nota”, a povestit Marin Neagoe intr-un interviu acordat publicatiei adevarul.ro.

Singurele situatii in care Nicolae Ceausescu avea la el pasaportul erau atunci cand calatorea in strainatate in vizita de lucru.

Familia Ceausescu nu platea nici chirie, nici intretinere si nici macar transport. Asta, in situatiile rare in care membrii familiei foloseau transportul in comun.

Ce salariu avea Ceausescu?

Nicolae Ceausescu, care a fost presedinte al Republicii din 1965 si pana in 1989, nu avea nici macar cel mai mare salariu din tara. In anul 1984, salariul lui Ceausescu era de 15.000 de lei, in conditiile in care, la vremea respectiva, un dolar american era de 30 de lei. Astfel, Ceausescu castiga 500 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.