sâmbătă, 30 septembrie, 2023

Muncitori rusi vor defila de 1 Mai in Piata Rosie, pentru prima data de la dezmembrarea URSS

Distribuie:

Publicat:

Muncitori si organizatii sindicale vor defila, pentru prima data din 1991 si pana in prezent, in Piata Rosie, de 1 Mai, Ziua Internationala a Muncii, ca pe vremea fostei Uniuni Sovietice, a anuntat marti Federatia Sindicatelor de la Moscova.

 “Crimeea a revenit in Rusia, iar sindicatele se intorc in Piata Rosie!”, si-a exprimat entuziasmul, intr-o conferinta de presa Serghei Cernov, presedintele Federatiei Sindicatelor de la Moscova.

1 Mai este Ziua Internationala a Muncii, o zi libera in Rusia, in care se sarbatoreste lupta pentru conditii mai bune de munca. Sindicatele rusesti defileaza anual cu aceasta ocazie, in majoritatea oraselor din tara.

Anul acesta, revenirea simbolica in celebra piata, la doi pasi de Kremlin, a fost autorizata de catre autoritati, ca pe timpul URSS, cand de 1 Mai se organizau defilari militare si civile de amploare in fata liderilor sovietici.

“Manifestatia din acest an va fi si antifascista, din cauza situatiei de la frontierele noastre”, a anuntat Aleksandr Sersukov, presedintele partidului rus “Uniunea Muncii”, referindu-se la evenimentele din estul Ucrainei.

Cernov a adaugat ca i-a trimis o invitatie presedintelui rus Vladimir Putin, dar ca nu a primit un raspuns, pentru moment. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, ar fi acceptat invitatia.

Peste doua milioane de participanti sunt asteptati in intreaga Rusie sa participe la manifestatiile de 1 Mai. Peste 100.000 de persoane au participat, anul trecut, la defilarea de la Moscova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img