joi, 18 aprilie, 2024

Municipiul Vaslui: Barbat retinut de politistii rutieri dupa ce l-au gasit dormind la volan si se afla intr-o stare de ebrietate avansata

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Poienești, județul Vaslui, bănuit că ar fi condus un autoturism în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 28 noiembrie 2022, ora 18:16, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că, în municipiul Vaslui, pe strada Slt. Ioanesei Adrian, în zona intersecției cu strada Andrei Mureșanu, șoferul unui autoturism a oprit pe partea carosabilă și pare că se află sub influența alcoolului.

Echipajul de poliție rutieră, deplasat în temeiul sesizării, a identificat autoturismul indicat și persoana aflată la volanul acestuia, un bărbat de 44 de ani, din comuna Poienești, care locuiește fără forme în municipiul Vaslui. Autoturismul, înmatriculat în județul Vaslui, staționa pe partea carosabilă, cu motorul pornit și acroșase un palet cu materiale de construcții, depozitat pe trotuarul părții carosabile.

Întrucât conducătorul autoturismului dormea în momentul depistării și emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Marti, 29 noiembrie 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

             Extras Codul Penal

Articolul  336

             Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2)    Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

 

             Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:

 

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!

 

Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img