miercuri, 24 aprilie, 2024

Muzeul National de Arta al Romaniei s-a redeschis. Regulile ce trebuiesc urmate de vizitatori

Distribuie:

Publicat:

Începând de luni, 20 mai, Muzeul Național de Artă al României s-a redeschis pentru vizitatori. Instituţia este primul muzeu din Capitală care îşi reia activitatea. Pentru a evita răspândirea virusului COVID-19, toţi cei care îşi doresc să viziteze muzeul trebuie să respecte o serie de măsuri.

MNAR pune astfel în aplicare Ordinul de Ministru nr. 2855 din 15/05/2020 transmis de către Ministerul Culturii pentru protecţia angajaţilor şi vizitatorilor.

Muzeul Național de Artă al României s-a redeschis. Regulile ce trebuiesc urmate de vizitatori

Accesul în galeriile permanente de la sediul central se va face doar prin cele două porţi principale (A1 şi A4), folosind fluxuri separate pe sensul de ieşire şi de intrare.

Accesul la Muzeul Colecţiilor de Artă se face doar prin corpul B, ieşirea se face prin corpul A

Vizitatorii muzeului vor beneficia de o zonă de dezinfectare la intrarea în muzeu.

Nu sunt permise grupurile mai mari de 3 persoane, excepţie fac familiie cu doi sau mai mulţi copii.

Toate persoanele aflate în interiorul muzeului au obligaţia de a purta o mască ce să le acopere nasul şi gura. Această regulă este valabilă atât pentru personal cât şi pentru vizitatori. Orice persoană refuză să se supună acestei reguli nu va avea acces în instituţie.

Pentru a se evita aglomeraţia atât la intrare cât şi la ieşire, traseele ce trebuiesc urmate vor fi semnalizate cu săgeţi. Totodată personalul muzeului îi va îndruma pe vizitatori.

În situaţia în care persoanele ce se află în muzeu depăşesc 50% din capacitatea acestuia, curtea de onoare a muzeului va fi pusă la dispoziţie drept spaţiu de aşteptare pentru vizitatori.

Vernisajele, programele educative şi tururile ghidate nu vor fi organizate pe tot timpul pandemiei.

Programul instituţiei va fi de miercuri până duminică între orele 11:00-17:00.

Muzeul Național de Artă al României la ceas aniversar

Muzeul Național de Artă al României s-a redeschis într-o zi cu o semnificaţie aparte. Pe 20 mai 1950 Muzeul Național de Artă al Românie a fost inaugurat prin deschiderea Galeriei Naționale.

„MNAR este primul muzeu din Capitală care își reia activitatea, într-o zi cu semnificație istorică pentru instituție: în urmă cu 70 de ani, pe 20 mai 1950, Muzeul Național de Artă al României era inaugurat prin deschiderea Galeriei Naționale. Muzeele satelit Theodor Pallady și K.H. Zambaccian rămân momentan închise pentru public”, anunță MNAR într-un comunicat de presă.

In patrimoniul MNAR se află una din cele mai mari colectii de picturi din România. Muzeul a luat fiintă in anul 1948 avand printre exponate o importanta colectie a regelui Carol I.

Printre colecţiile sale se află si exponate venite de la Muzeul Brukenthal din Sibiu sau din alte muzee din București precum Anastase Simu (înființat în anul 1910), Muzeul Dr. Ioan și Nicolae Kalinderu (inaugurat în anul 1909).

Muzeul este separat in doua directii principale si anume Galeria Națională, ce are în componență lucrările celor mai buni pictori români (Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrașcu,…) și Galeria de Artă Europeană.

Sediul muzeului se afla la Palatul Regal din București, construit în anul 1937.

Avand in vedere ca de astazi Muzeul Național de Artă s-a redeschis toti iubitorii de arta se pot bucura de cele peste 70.000 de exponate ce sunt gazduite de acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img