sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Muzeul ”Vasile Parvan” Barlad va invita la film

Distribuie:

Publicat:

KineDok este un program international de distributie alternativa pentru filmul documentar, care se desfasoara in sapte tari partenere: Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Croatia, Norvegia, Bulgaria si Romania, unde este coordonat de catre Asociatia One World Romania, in strans parteneriat cu festivalul de film. Fiecare tara contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse in ultimii ani, care ruleaza apoi in sute de localitati din toate cele sapte tari, generand astfel o comunitate culturala impresionanta. Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica si extinde lantul de distributie dincolo de salile de cinema, organizand proiectii in orice spatiu unde vizionarea unui film are potentialul de a deveni o expreienta comunitara (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de cultura etc.).
          
Sambata, 5 OCTOMBRIE, de la ora 12,00 va invitam, la sediul central al muzeului, sa urmarim impreuna capodopera slovaco-ceha Gustul puterii.
 
 Intr-un stil alert si angajant, filmul Terezei Nvotovà urmareste cronologia ascensiunii lui Vladimir Meciar, o figura carismatica a anilor ̓ 90, de la statutul de avocat intr-un oras de provincie la cel de presedinte al Slovaciei – un caz de populism care pune in perspectiva populismele prezentului si evidentiaza caracterul de structura ideologica recurenta al populismului. Urmarindu-si personajul care traverseaza momente cruciale din istoria regiunii, precum ruperea Cehiei de Slovacia, si atingand teme istoric-sensibile, precum utilizarea in scop politic a arhivelor securitatii, „Gustul puterii” va aparea dureros de familiar celor care vin cu experienta traita anilor ̓ 90, aducand in acelasi timp suficiente detalii savuroase pentru a face vizionarea una memorabila.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img