sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Înălţimea influenţează şi sănătatea. Cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul – mai frecvente la anumite persoane

Distribuie:

Publicat:

Indiferent dacă ești foarte înaltă sau minionă înălțimea nu este doar sursa diferitelor glume sau porecle, ci poate avea un impact semnificativ asupra stării tale de sănătate. Află care este legătura dintre cei doi factori.

Felul în care te simți depinde și de cât de înaltă ești. Acest criteriu nu este luat în calcul de medici la nivel estetic, ci este vorba despre riscuri diferite pe care le semnalează înălțimea ta. Există afecțiuni la care poți fi predispusă fără să bănuiești și este bine să iei măsuri de prevenție pentru a avea mereu energie și un tonus excelent. Nu te gândi că persoanele înalte sunt scutite de riscuri, ci specialiștii accentuează că fiecare tip de înălțime este legat de anumite probleme de sănătate specifice.

Iată la ce afecțiuni poți fi expusă în funcție de înălțimea ta:

1. Înaltă: risc redus de afecțiuni cardiovasculare

Una dintre cele mai clare asocieri dintre înălțime și sănătate este riscul redus de boli cardiace pentru persoanele înalte. Potrivit studiilor de specialitate realizate asupra a peste 3 milioane de voluntari persoanele scunde au un risc de afecțiuni cardiovasculare cu 50% mai ridicat față de cele înalte. Astfel, femeile care au cel puțin 1,75m prezintă un risc cu 28% mai redus, comparativ cu cele care au 1,60m. La fiecare 75cm în plus la înălțime riscurile pentru inimă scad cu 14%, potrivit eva.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img