duminică, 5 mai, 2024

NATO a dus peste 15.000 de militari în Estonia: e paradă cu etalare de forțe militare în plin scandal pe extinderea alianței

Distribuie:

Publicat:

Unul dintre cele mai mari exerciţii NATO din ţările baltice se află în prezent în desfăşurare în Estonia şi se vor termina pe 3 iunie. Denumite ”Ariciul”, exerciţiile implică 10 ţări, inclusiv Finlanda şi Suedia, care au anunţat că vor solicita oficial să se alăture Alianţei Nord-Atlantice în zilele următoare, şi sunt desfăşuraţi aproximativ 15.000 de militari, relatează BBC, scrie News.ro.

NATO a anunţat că scopul exerciţiilor este de a ”îmbunătăţi pregătirea şi interoperabilitatea” forţelor sale şi au fost planificate înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, însă pe fondul ameninţării reprezentare de Rusia vor fi urmărite îndeaproape. Aproximativ 15.000 de militari sunt implicaţi în exerciţiul din Estonia, reprezentând unul dintre cele mai mari exerciţii militare desfăşurate în ţară din 1991. Exerciţiul are loc la 64 km de cea mai apropiată bază militară a Rusiei şi are rolul de a simula un atac din partea Rusiei asupra Estoniei. Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că aderările Finlandei şi Suediei la NATO nu constituie ”o ameninţare” în sine, însă Rusia va reacţiona faţă de desfăşurări militare.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img